Afbeelding
Copyright VluchtelingenWerk

Uitstel Wet inburgering: ‘Niemand tussen wal en schip in Ede’

27 november 2020 om 13:00 Maatschappelijk

EDE Het uitstel van de invoering van de Wet inburgering hoeft in Ede geen gevolgen te hebben. ,,Het uitstel is niet prettig, maar we gaan wel door met de huidige ondersteuning. Onze zorg is dat er niemand tussen wal en schip terecht komt, dat volgen we”, aldus wethouder Leon Meijer in antwoord op vragen van raadslid Dirjanne van Drongelen (ChristenUnie) tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering.

De invoering van de Wet inburgering zou plaatsvinden op 1 juli volgend jaar, maar is verschoven naar 1 januari 2022. Er zitten als gevolg van de coronacrisis volgens minister Koolmees te veel risico’s aan de invoering over een half jaar. De stelselvoorziening moet volgens de minister zorgvuldig gebeuren. 

Bij de proef in Ede voor alleenstaande minderjarigen en ouder worden afspraken op maat gemaakt. Daarover is afstemming met Vluchtelingenwerk, waarbij het onder andere gaat om schuldpreventie en begeleiding. Volgens de wethouder was het college ook verrast door het aangekondigde uitstel van de invoering van de Wet inburgering. ,,Er is met regelmaat overleg met Werkkracht, er zijn activiteiten en onderwijsroutes. Rond de zomer volgend jaar is een en ander gereed.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie