Afbeelding
Pixabay

Budget voor ruimere openingstijden Schakelpunt van Malkander

12 december 2020 om 13:52 Maatschappelijk

EDE  De gemeente gaat een budget van 44.222 euro voor 2021 beschikbaar stellen aan Malkander voor uitbreiding van het Schakelpunt. Dat is de ‘voordeur’ waar inwoners en organisaties met vragen terecht kunnen. Malkander levert ondersteuning aan mantelzorg, bewonersinitiatieven, vrijwilligerswerk, thuis en gezin, jongeren en senioren.

,,Als gevolg van de coronacrisis wordt op verschillende manieren extra beroep gedaan op de sociale basis in Ede. Malkander speelt met haar Schakelpunt (telefonische bereikbaarheid en centraal mailadres) een belangrijke rol in de sociale basis. Om extra vragen van inwoners en organisaties in 2021 op te vangen, toe te leiden en de samenwerking blijvend te ondersteunen, blijven de ruimere openingstijden vereist”, aldus het college.

Het budget voor de uitbreiding van het Schakelpunt wordt gedekt vanuit de overbruggingsfaciliteit corona. De gemeentelijke financiële werkgroep corona gaat op korte termijn het college informeren over de uitputting van de faciliteit ,,zodat uw college met meer overzicht een afweging kan maken.” In dit geval van Malkander is het advies in ieder geval positief. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie