Een dankbare Sylvia Ballesteros schenkt een aantal presentjes aan de bezorgers.
Een dankbare Sylvia Ballesteros schenkt een aantal presentjes aan de bezorgers. eigen foto

Lezer Ede Stad.nl blij met eerlijke bezorger: ‘Had anders af kunnen lopen’

18 februari 2021 om 07:37 Maatschappelijk

EDE Sylvia Ballesteros is blij met de bezorger van Ede Stad.nl. Terwijl zij in huis aan het werk was, attendeerde Hans-Erik de Kort haar op het feit dat de sleutelbos nog in de buitendeur zat. ,,Voor velen wellicht niet bijzonder, maar voor mij wel”, aldus de bewoonster van de Middelbeek in Ede. Ze achterhaalde het telefoonnummer én trakteerde op onder andere een fles Spaanse wijn. Tot 2016 woonde de Edese in Amsterdam en daar was het volgens haar wellicht niet goed afgelopen.

Het voorval vond vorige week woensdagmiddag plaats. Ballesteros legt uit: ,,Toen ik naar buiten liep, was het door de vorst net een ijsbaan. Ik wilde dat even later weghalen, anders was het veel te gevaarlijk. Eerst ben ik boodschappen gaan doen en ik heb de aankopen in de hal gezet. Daarna ben ik het ijs gaan breken wat bij de voordeur lag. Gelukkig was het daarna buiten weer veilig. Toen ik vervolgens naar binnen ben gegaan, heb ik nooit meer aan mijn sleutelbos gedacht. Die hing nog gewoon aan de buitenkant van de deur, maar ik had niets in de gaten.”

DEURMAT Uren gingen voorbij en toen hoorde Sylvia Ballesteros dat er wat op de deurmat viel. Het was, zoals iedere woensdagmiddag, Ede Stad.nl. ,,Direct daarna ging de bel. Een meneer, en dat bleek de bezorger te zijn, vertelde dat hij de sleutelbos had zien hangen. Hij loopt samen met zijn zoon Jaïr de krantenwijk. Hans-Erik de Kort zag de sleutels hangen, maar er speelden ook kinderen buiten. Daardoor dacht hij dat de sleutels er hingen, zodat de kinderen in en uit konden lopen. Omdat hij het toch niet helemaal vertrouwde, belde hij aan en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.”

En verder: ,,Ik ben echt geschrokken, want zoiets is me nooit eerder overkomen. Ik stamelde iets van dank je wel, maar kwam verder niet uit mijn woorden. Ik vind het heel fijn dat krantenbezorgers én postbodes ook met slecht weer gewoon op pad gaan. Mijn man was aan het werk en had avonddienst tot middernacht. Het had dus nog uren kunnen duren, voordat ik mijn sleutelbos terug had gekregen. Wellicht had iemand het anders gestolen. Dan druk je op de autosleutel en is direct duidelijk waar mijn Smart staat.”

Het was voor Sylvia Ballesteros reden om contact te zoeken met de redactie van Ede Stad.nl om de gegevens van de bezorger(s) te achterhalen. ,,Ik wil ze heel graag bedanken voor hun hulp”, luidde daarbij de opmerking van de Edese. Afgelopen maandag vond de ‘hereniging’ plaats en dat was het moment voor Ballesteros om enkele attenties aan te bieden. ,,Het is geen wereldnieuws, maar ik wil toch graag laten weten dat ik blij ben dat mensen zo attent zijn. Het had ook anders af kunnen lopen.”

Door Barry Wensink

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie