Afbeelding
Buurtcomité Horapark Enka

Bewoners Enka-wijk niet blij met plannen voor Horapark

15 maart 2021 om 14:11 Maatschappelijk

EDE Een groep bewoners van de Enka-wijk in Ede kan zich niet vinden in de plannen van de gemeente Ede om op het Horapark honderden woningen te bouwen. De bewoners hebben zich verenigd in het buurtcomité Horapark Enka en ze hebben een zienswijze opgesteld voor de gemeente. ,,Want vijfhonderd woningen op het Horapark, dat vinden wij veel te veel.”

De gemeente Ede lanceerde vorige maand het plan voor de ontwikkeling van het Horapark. Het gebied tussen de Enka-wijk en landgoed Hoekelum is nu nog een kantoor- en bedrijfslocatie maar als het aan de gemeente ligt komen daar de komende jaren in totaal tot zo’n vijfhonderd woningen bij. ,,Daarmee moet het gebied een aantrekkelijke plek zijn om te wonen en te werken.”

BEZWAAR Maar de groep bewoners in het comité ziet dat dus niet zitten. In het buurtcomité zitten buren met kennis op het gebied van recht, landschap, ecologie, architectuur, politiek en bestuurskunde. ,,Gezamenlijk hebben wij een zienswijze opgesteld voor de gemeente. Het is belangrijk om nu een zienswijze in te dienen, zodat we in een volgende fase eventueel bezwaar kunnen indienen tegen de plannen op Horapark.”

ZORGEN De bewoners maken zich zorgen over de negatieve gevolgen voor de natuur en de te grote toename van verkeer en parkeerdruk in het gebied. Daarnaast vrezen ze hinder van de nieuwbouw en daarmee een verminderd woongenot in de wijk.

,,Daarnaast vinden we de invulling te eenzijdig en is er een te laag voorzieningenniveau in het plan. Dit verhoogt de druk de school in onze wijk. Daarnaast zijn er wel horeca en verblijfsrecreatie gepland en dat is weer niet nodig”, aldus het buurtcomité. Verder vragen de bewoners aandacht voor onzorgvuldige besluitvorming en willen ze betere participatie van omwonenden. 

De gehele zienswijze is hier te vinden. Daarnaast wordt door middel van een online peiling onderzocht welke wijkbewoners zich wel en niet kunnen vinden in de zienswijze en daarmee dus hoe breed het standpunt van het buurtcomité in de wijk wordt gedragen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie