Reza (gr. 3) en Elin (gr. 8) laten wat boodschappen zien die al zijn ingezameld door de kinderen van de Kraatsschool
Reza (gr. 3) en Elin (gr. 8) laten wat boodschappen zien die al zijn ingezameld door de kinderen van de Kraatsschool Carola van Ruiswijk

Pinksteractie Kraatsschool Inzameling voor de Voedselbank

Maatschappelijk Deel je nieuws

De School met de Bijbel ´De Kraats´ en de Edese Voedselbank kennen elkaar. Wat over is van het jaarlijkse schoolontbijt in november gaat naar de Voedselbank. Dit jaar besloot de Kraats een extra actie te doen, want de nood is hoog.

Op het nieuws kwam het laatst nog voorbij: er wordt steeds meer een beroep gedaan op de Voedselbanken in Nederland omdat mensen de eindjes soms niet meer aan elkaar geknoopt krijgen. De Kraatsschool wilde graag een goed doel ondersteunen en koos een doel dichtbij huis. “We hebben net Pinksteren gevierd. Dat is het feest waarop Gods Geest uitgedeeld wordt aan de wereld én de verjaardag van de kerk,” legt directeur Wilma Petersen uit. “Om dat concreet te maken, wilden wij als school wat van onze rijkdom delen.”

Goed gevuld

René Kleinveld is vrijwilliger bij de Voedselbank in Ede: “Wekelijks kunnen we onze klanten een goed gevuld pakket verstrekken. De verse producten komen bij een paar grote bedrijven vandaan. Vooral kerken en scholen leveren het grootste deel van de houdbare producten. Dat is heel fijn. Acties zoals die op de Kraatsschool dragen er in belangrijke mate aan bij dat we geen ´nee´ hoeven te verkopen aan de mensen.”

De Kraatsschool heeft ruim vijftien volle kratten met houdbare producten kunnen doneren.

advertentie