Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Sander van Snippenberg

Bieb Bennekom blijft voorlopig in Collage

10 juli 2021 om 10:30 Maatschappelijk

BENNEKOM De bibliotheekvoorziening in Bennekom blijft voorlopig in gebouw Collage aan de Kierkamperweg. Daar zijn ook tal van andere organisaties gehuisvest. Vanuit Cultura is er al langere tijd de wens om de bibliotheek te verplaatsen naar het centrum van Bennekom. GemeenteBelangen en SGP probeerden met een motie vaart te krijgen in een mogelijke verplaatsing, maar daar ging een raadsmeerderheid niet in mee. De twee partijen stellen dat de ondernemersvereniging van Bennekom de wens tot verhuizing deelt. ,,De vindbaarheid van de bibliotheek is vooral in de vakantieperiodes laag.”

Het huren van een locatie in maatschappelijk vastgoed is duurder dan commercieel huren in het dorpscentrum, aldus de twee partijen. ,,De situering in het centrum is ook aantrekkelijk voor het aantrekken van overige activiteiten voor inwoners, zoals het loket van Malkander, taallessen, activiteiten vanuit de ondernemersvereniging en lokale culturele activiteiten, zodat het een echte ontmoetingsplek kan zijn.” De huur zal met de verplaatsing volgens de initiatiefnemers aanmerkelijk lager uitvallen, waardoor Cultura haar budgetten nog meer kan inzetten voor culturele publieksactiviteiten in plaats van deze te besteden aan huur. 

Na twee jaar denken en praten ligt er nog geen besluit. Wethouder Hester Veltman vindt het voorstel ,,best interessant.” Volgend jaar start er een onderzoek waarbij gekeken wordt naar de ontmoetingsplekken in Bennekom en daarbij komt ook de eventuele verplaatsing van de bieb aan de orde. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie