Afbeelding
Archief BDUmedia/Janus Visser

Bellestein wordt als onveilig ervaren

8 oktober 2021 om 12:30 Maatschappelijk

EDE Winkelcentrum Bellestein wordt door winkeliers en publiek als onveilig ervaren. Dat zei het raadslid Evert Jansen (SGP) tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraad. Zijn fractie was er deze week op werkbezoek geweest. ,,Er is overlast van scooters en fietsers, van alcohol drinkende jongeren en de omgeving ziet er verwaarloosd uit.” Op een melding van een winkelier of bewoner zou niet gereageerd worden. 

Burgemeester René Verhulst is ten dele bekend met de problematiek. ,,Er zijn meldingen en daar wordt wel degelijk op gereageerd. Maar dat kan niet bij iedere melding meteen gebeuren en het is dan ook niet altijd zichtbaar dat er gecontroleerd wordt.” Het winkelcentrum kent verschillende eigenaren en daarom is het voor de gemeente lastig om afspraken te maken. 

,,We zijn bezig om de uitstraling van Bellestein te verbeteren. Binnenkort volgt een presentatie van de plannen. Ondertussen wordt er gewerkt aan het gezondheidscentrum, dat geeft ook overlast en is de reden dat het fietspad is afgesloten. Naar verwachting kan het fietspad in het voorjaar weer geopend worden”, aldus Verhulst. Of wellicht eerder als dat mogelijk is. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie