Soroptimistclubs voeren actie: ‘Stop geweld tegen vrouwen’

24 nov, 14:30 Maatschappelijk Diana Kervel
Anne-Marie Willems, Hilma Schaap en Kika IJsselmuiden
Anne-Marie Willems, Hilma Schaap en Kika IJsselmuiden

EDE/BENNEKOM Hoe dichtbij het geweld tegen vrouwen komt heeft Soroptimist Anne-Marie Willems gemerkt toen recent een collega van haar in Den Bosch werd neergestoken door de vader van haar kind, met fatale afloop. ,,Je wordt met je neus op de feiten gedrukt hoe nodig het is aandacht te vestigen op het tegengaan van geweld tegen vrouwen.” De VN-campagne ‘Orange the World’ is daarvoor opgezet. In dat kader kleuren gebouwen in de gemeente Ede oranje tussen 25 november en 10 december.

Soroptimisten zijn zusters (sorores) die het beste (optimum) nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich sinds 1921 wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en positieverbetering van vrouwen en meisjes. Wereldwijd zijn er 72.000 leden in 120 landen.De activiteiten staan in het teken van action (in beweging..

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Minder kosten en overlast door combineren verkabeling en uitbreiding e-net
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Opvang Oekraïners in Harskamp verlengd
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Routiniers versterken vierdeklasser Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Dieren LTO Gelderse Vallei: ‘Vogelgriep in Lunteren enorme schok’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.