Afbeelding
Pixabay

Burgemeester Ede stuurt brief aan Minister van Volksgezondheid

8 januari 2022 om 10:15 Maatschappelijk

EDE Burgemeester René Verhulst van Ede heeft afgelopen week een brief gestuurd naar minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. In deze brief geeft Verhulst aan dat het belang van fitte, gezonde en weerbare Nederlanders van essentieel belang is. Daarom verzoekt de burgemeester zo spoedig mogelijk sport en bewegen toe te voegen aan de lijst van essentiële sectoren.

Ook Edese sport ondernemers merken dat sport en bewegen minder populair is geworden tijdens de lockdown. Allround Training Ede geeft op sociale media aan dat een kwart van de Nederlanders tijdens de coronacrisis gemiddeld 5,6 kilo is aangekomen. ,,Een nieuwe pandemie dient zich aan.” Daarnaast brengt de bewegingsarmoede enorme schade toe aan de gezondheid.

,,Jong en oud moeten méér gaan bewegen en sporten om het afweersysteem te versterken en de risico’s op ziekten, gerelateerd aan bewegingsarmoede, te verminderen”, aldus Allround Training Ede. ,,Bewegen en sporten kunnen beide pandemieën bestrijden. En zo zijn we beter beschermd tegen toekomstige pandemieën.”

Het college van burgemeester en wethouders Ede benadrukt via deze brief de wens en het belang om zo snel als mogelijk de randvoorwaarden duidelijk te krijgen en zo sport en bewegen toe te voegen aan de lijst van essentiële sectoren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie