‘Leefbaarheid verbeteren van Edese wijken kost een generatie’

15 jan, 07:30 Maatschappelijk Henny Jansen
Afbeelding

EDE Wethouder Jan Pieter van der Schans draait er niet om heen. ,,De leefbaarheid verbeteren van sommige wijken kost misschien wel een generatie om het op hetzelfde niveau te brengen als dat van andere wijken.” Voor delen van Ede-Zuid en Veldhuizen is een zogeheten ontwikkelperspectief gemaakt: korte termijn maatregelen en een structurele gebiedsaanpak met een looptijd van 15 jaar. Berenschot heeft voor de gemeente een plan uitgewerkt om de leefbaarheid in deze wijken naar een hoger plan te tillen.

In het informatieve deel van de raadsvergadering werd een presentatie gegeven op verzoek van de ChristenUnie en de PvdA. Het blijft niet alleen bij wat een ontwikkelperspectief wordt genoemd, met ,,snelle acties wil de gemeente het tempo er in houden.” Dat betekent voor de korte termijn een budget voor actie in de fysieke ruimte, het continueren en uitbreiden van de buurtvaders, preve..

PREMIUM
Afbeelding
Winkels ‘Stap voor stap naar een groener en vitaler Spindopplein’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Henry Snetselaar: ‘Voetbal is altijd mijn passie geweest en gebleven’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek ChristenUnie Ede: boeren komen niet aan inhoud toe
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Boosheid en verdriet over Indië Monument in Ede: ‘Het project kun je als mislukt beschouwen’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.