Afbeelding
anp / sem van der wal

Burgemeester Verhulst: ‘Economie wordt keihard geraakt door stikstofplannen’

Maatschappelijk

STROE/EDE De economie in de Regio Foodvalley wordt keihard geraakt als de stikstofplannen van het kabinet doorgaan. Die boodschap hield burgemeester René Verhulst de tienduizenden aanwezigen voor in Stroe, waar hij sprak als voorzitter van de regio. ,,Dat mag ook gezegd worden.”

Verhulst heeft zorgen over wat het kabinet van plan is, op het gebied van stikstofreductie. ,,Het gaat niet alleen om de boeren, ook om de toeleveranciers, de transporteurs, de loonwerkers. Ik heb er een groot aantal gesproken.”

Volgens Verhulst zien boeren en andere betrokkenen ook wel in dat er iets moet gebeuren met betrekking tot stikstof. ,,Als ik mensen spreek, zegt niemand: er moet niks. Wel kunnen best wel wat, maar wij kunnen niet alles oplossen. De oplossing ligt ook in het midden, denk ik. We gaan niet niks doen, maar ook niet alles doen.”

Innovatie is onderdeel van de weg uit de stikstofcrisis, denkt de Edese burgemeester. ,,Daar zijn we als Foodvalley al een tijdje mee bezig: de luchtwassers en stalvloeren. Voor mijn gevoel zal daar niet alles uit te halen zijn, maar wel veel meer dan nu. Richt je daar eens op”, sprak hij richting het kabinet. ,,Wij zullen er als bestuur van Foodvalley voor waken dat de economische toekomst voor iedereen - en zeker voor jullie - gewaarborgd blijft.”

Jannes Bijlsma


advertentie