Afbeelding
Xander van Soelen

Poortwachter in regenboogkleuren ter ere van eerste Ede Pride

Maatschappelijk

EDE De poortwachter, het viaduct over de A12, kleurde vrijdagavond vanaf 20.00 uur afwisselend in de zeven kleuren van de regenboog. Dit gebeurde vanwege de allereerste Ede Pride, die dit weekend op het programma staat. Ook zaterdag en zondag zal de Poortwachter vanaf dezelfde tijd alle kleuren van de regenboog krijgen.

Naast dit lichtfestijn werden de Pride-activiteiten afgetrapt met filmvertoningen bij de Pathé in Ede. De bioscoop draaide twee films met een lhbtiq+-thema: Portrait de la jeune fille en feu en Moonlight. Daarnaast ging een speciaal webinar live waarin twee sprekers van Feminists Against Ableism vertelden over onder meer validisme, kruispuntdenken en infantilisatie.

Zaterdag staat het leeuwendeel van Ede Pride op het programma. In het centrum zullen tal van activiteiten plaatsvinden, waaronder workshops, een infomarkt, optredens en seminars. De dag wordt afgesloten met een eetcafé en een afterparty. Op zondag kunnen bezoekers deelnemen aan een regenboogviering en een theatervoorstelling van Ludique bij Cultura.

Bekijk het volledige programma op EdePride.nl of op het Instagramaccount.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie