Elise Huijbers (links) en Mieke Bovenschen organiseren respectievelijk een meiden- en damesbeurs en een kinderkledingbeurs.
Elise Huijbers (links) en Mieke Bovenschen organiseren respectievelijk een meiden- en damesbeurs en een kinderkledingbeurs. Dick Martens

Bennekomse kledingbeurzen apart, maar toch ook samen: ‘Samen al 50 jaar actief in Bennekom’

Maatschappelijk

BENNEKOM De 2dekansbeurs is al ruim 50 jaar een niet meer weg te denken activiteit in Bennekom. Jarenlang kregen kinder- meiden- en dameskleding letterlijk een tweede kans, duurzaam en goed voor de portemonnee. Twee coronaseizoenen later, en ook het feit dat beide beurzen niet meer in ’t Laag konden worden georganiseerd, keren de beurzen toch weer terug, maar wel in een andere vorm en op verschillende data. De kinderkledingbeurs wordt nu door de Stichting Bennekomse Schatten in de Brink georganiseerd, terwijl de meiden- en dameskledingbeurs haar domicilie heeft gevonden in de Kunstfactorij. Elise Huijbers en Mieke Bovenschen geven tekst en uitleg.

door Dick Martens

,,Onze beurzen vielen altijd samen”, legt Elise Huijbers uit. ,,Op de donderdagavond was dan de meiden- en damesbeurs, vrijdagavond de beide beurzen, dus ook met kinderkleding en de zaterdag was er dan nog alleen de kinderkleding te koop. Voor iedereen waren dat dus dè beurzen. Eén moment, alles op één plek. Maar omdat de beurzen nu gescheiden van elkaar worden gehouden zullen de mensen daar even aan moeten wennen, maar het is wel een prima oplossing. De samenwerking is goed en wij vullen elkaar aan.” 

Dat bevestigt Mieke Bovenschen ook. ,,Een aantal Bennekomse dames zijn zo lief geweest om het concept van de 2dekans kinderkledingbeurzen weer nieuw leven in te blazen onder de Stichting Bennekomse Schatten. Wij hopen door het organiseren van onder andere kinderkledingbeurzen en speelgoedbeurzen het hergebruik onder de Bennekommers te stimuleren. Te laten zien dat dit gemakkelijk is, leuk en plezierig voor de portemonnee. Naast dat het een groot duurzaamheidsaspect heeft om spullen een tweede leven te geven.”

In de Kunstfactorij is het op 15 oktober de beurstijd voor meiden- en dameskleding. Dan worden er trendy kleding en accessoires in de maten XS tot XXXL verkocht. ,,Mensen die kleding hebben die wij kunnen gaan verkopen, kunnen nog op 1 en 8 oktober (11-14 uur) bij de Kunstfactorij, Dorpstraat 11, voor 3 euro een verkooppakket aanschaffen, met daarin een reglement, richtlijnen voor de kledingprijzen, een grote plastic zak, 15 stickers waarmee zelf de kleding geprijsd kan worden en 15 speldjes om de stickers aan de kleding te bevestigen. De kleding die overblijft kan eventueel gedoneerd worden aan de Kledingbank Ede.” 

De overgebleven kleding van de kinderkledingbeurs van de Bennekomse Schatten, die op vrijdag en zaterdag 7 en 8 oktober in de Brink, Brinkstraat 39, plaatsvindt, kan gedoneerd worden ten behoeve van kinderen in Gambia. Mieke en ik doen het vanuit ons hart”, aldus Huijgen tot slot. ,,Komt allen is onze oproep dan ook. Er is weer voor ieder wat wils, ook nog eens mooi en overzichtelijk opgehangen.”

Voor meer info over de beide beurzen: www.2ekansbeursbennekom.nl en www.bennekomseschatten.nl 

advertentie
advertentie