Afbeelding
Het Gastenhuis

Edese kerk verrast Het Gastenhuis in Bennekom met gift

Maatschappelijk

EDE Het zorgechtpaar Caroline en Edwin Rienstra van Het Gastenhuis in Bennekom heeft onlangs een gift ontvangen van bijna 950 euro, aangeboden door Joke Scherpenzeel en Dik Groenendijk van Kerkelijk Centrum Emmaüs uit Ede. Dit was mogelijk dankzij de inzameling van Ede-Doet-Bonnen in Emmaüs, aangevuld met een bijdrage van de diaconie van de Protestantse Gemeente Ede.

Het zorgechtpaar was uitermate verrast en zeer dankbaar voor deze bijdrage voor de aanschaf van een duo-fiets. Deze duo-fiets zal worden gebruikt om eropuit te trekken met de bewoners van het Gastenhuis.

De bewoners zijn mensen met dementie. In het Gastenhuis is plaats voor circa 21 bewoners. Mede dankzij de vele vrijwilligers kunnen allerlei activiteiten worden ontplooid, zoals zingen, handwerken, sport en spel, wandelen en binnenkort dus ook fietsen met de duo-fiets.

Vrijwilligers worden zoveel mogelijk ingezet op die activiteiten die zij zelf prettig vinden en er is nog steeds een grote behoefte aan vrijwilligers die zich willen inzetten voor de medemens met dementie. Het Gastenhuis Bennekom is geopend in 2020 en is gevestigd aan Pasteurlaan 14 in Bennekom.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
advertentie