In het plantsoen aan de Groenestraat werd de Vredesboom geplant door Rinny Kooi, Bert Lever, Ans Muller en burgemeester René Verhulst (vlnr).
In het plantsoen aan de Groenestraat werd de Vredesboom geplant door Rinny Kooi, Bert Lever, Ans Muller en burgemeester René Verhulst (vlnr). Dick Martens

Vredesboom geplant aan de Groenestraat in Bennekom

21 maart 2023 om 16:20 Maatschappelijk

BENNEKOM In aanwezigheid van burgemeester René Verhulst werd er maandagmiddag een Vredesboom geplant in het plantsoen aan de Groenestraat. Dit gebeurde in het kader van een wereldwijd vredesproject, de Green Legacy Hiroshima, waarbij als symbool van hoop en vitaliteit, bomen over de wereld verspreid worden die gekweekt zijn uit zaden van de weinige bomen die het atoombombardement op Hiroshima overleefden. 

In Nederland worden enkele bomen opgekweekt in de Hortus Botanicus in Leiden. Voorafgaande aan het planten, werd er in het Kerkheem gesproken door Bert Mulder en Bert Lever (beiden HVOB) Rinny Kooi, ambassadeur van het Hiroshima Vredesbomenproject, Ans Muller, als initiatiefneemster herinrichting plantsoen Groenestraat en burgemeester René Verhulst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie