Voorzitter Albert-Jan van Maren: ,,We zijn bijzonder verheugd dat het evenement dit jaar weer op de kalender staat."
Voorzitter Albert-Jan van Maren: ,,We zijn bijzonder verheugd dat het evenement dit jaar weer op de kalender staat." Das Communicatie

Culinair avontuur met ‘Kiwanis Wijn en Spijs Route’

30 april 2023 om 07:00 Maatschappelijk

EDE Kiwanis Ede houdt op zondag 1 oktober de ‘Kiwanis Wijn en Spijs Route’. Zes bekende restaurants uit Ede zorgen voor een culinaire rondgang door Ede. ,,We zijn bijzonder verheugd dat het evenement dit jaar weer op de kalender staat”, vertelt Albert-Jan van Maren, voorzitter Kiwanis Ede. 

Het principe van de ‘Wijn en Spijsroute’ is dat elk restaurant een gerecht en een glas wijn serveert. Lopend of per fiets gaan deelnemers de restaurants langs.

Mede vanwege de corona-pandemie kon de route de laatste jaren niet worden gehouden. Bovendien speelde vorig jaar ook mee dat restaurants , als gevolg van die pandemie, het financieel heel zwaar hadden. 

DEELNEMENDE RESTAURANTS

,,We hebben voor deze editie weer zes restaurants bereid gevonden die deze route hun beste gerecht willen presenteren. En daar hebben we bijzonder veel respect voor”, zegt Van Maren. De deelnemende restaurants met ervaring in eerdere edities zijn: Buitenzorg, Bij de Toren, Dixies, Tapasia en De Baron van Ede. Pizza en Pizza is dit jaar de nieuwkomer. 

GOEDE DOEL

De 2023-route kent een aantal veranderingen ten opzichte van de voorgaande jaren. Van Maren is daar wel enthousiast over. ,,In het laatste restaurant wordt een verloting gehouden en de wijn wordt dit jaar gesponsord.”

Voorzitter Van Maren vervolgt: ,,En, het allerbelangrijkste is het goede doel waarvoor we dit allemaal doen. Ook in Ede zijn er kinderen die niet op vakantie kunnen, omdat daar in het gezin geen geld voor is. Dit jaar ondersteunen we daarom de Stichting ‘Kinder-Vakantieweek Ede’, die voor deze kinderen een fijne vakantie op Terschelling realiseert. Een prachtig doel.”

De netto-opbrengsten van de kaartverkoop, de verloting, de sponsoring van de wijn en de sponsoring door de restaurants komt hierdoor bij een groep kinderen terecht die nu uit kunnen kijken naar een heerlijke vakantie. 

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Tot 1 juni is het mogelijk om kaarten met vroegboekkorting te kopen voor 70 euro per stuk. Na de vroegboekperiode zijn de kaarten 75 euro per stuk. Van Maren: ,,Je moet er wel snel bij zijn, want er is maar plek voor 350 deelnemers.”

De kaarten kunnen gekocht worden via: https://ede.kiwanis.nl/nieuws/kaartverkoop-wijn-en-spijs-2023-weer-begonnen 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie