PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Geldzorgen: dit jaar in Gelderse Vallei 30 procent meer gezinnen in de knel

Maatschappelijk Tips van de redactie
Foto: Bureau Spotlight
wo 27 sep., 07:30
Monique, woont samen met haar partner en 4 kinderen en maakt gebruik van de hulp van stichting burgerinitiatief Nederland.
Monique, woont samen met haar partner en 4 kinderen en maakt gebruik van de hulp van stichting burgerinitiatief Nederland.
EDE

Armoede is niet langer een onderwerp dat voornamelijk in de Randstad speelt. Het aantal inwoners in de Gelderse Vallei dat in de knel komt, is met 30 procent toegenomen vanwege de inflatie en het wegvallen van overheidssteun, zo signaleert Stichting Burgerinitiatief Nederland. De stichting steunt gezinnen die geen aanspraak kunnen maken op inkomensregelingen. ,,Als het energieplafond eraf gaat, weet ik niet meer hoe ik mijn eten en een warm huis moet betalen”, vertelt Nicole.

door Cathérine Minczeles en Mathanja van Houwelingen van Bureau Spotlight

,,In de gehele Gelderse Vallei is een stijging van ongeveer 30 procent ten opzichte van 2022 waarneembaar”, vertelt Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Nederland. ,,Dat is vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde. Armoede is dus niet een probleem dat zi..

Mail de redactie
Meld een correctie