Afbeelding
Wesley Glasmacher

Wesley Glasmacher tourt mee met Hazes: 'Als je iets wilt, doe het gewoon!'

Mensen

EDE Toen hij in 2012 op straat belandde na een reorganisatie zag Wesley Glasmacher uit Ede de mogelijkheid om zijn creativiteit los te laten gaan. Hij startte met Instagram en dat bleek een groot succes: hij kreeg zo’n 80.000 volgers, mocht spreken op evenementen en tegenwoordig gaat hij élk concert met André Hazes jr. mee om video’s te maken. ,,Ik leef mijn droom”, zo zegt hij zelf.

Glasmacher begon als kind met het maken van muziek en vanaf zijn zestiende, toen hij in de schoolband van het Pallas Athene College in Ede zat, begon hij wat meer op te treden. Vanaf zijn 18e werd dit serieuzer: hij werd sessiemuzikant en zijn vader nam hem mee in het wereldje van beroepsmuzikant. In 2012 kreeg hij de ruimte om zich volledig op muziek te focussen en zijn eigen drumschool in Ede op te richten. Hier is hij tot en met afgelopen zomer mee bezig geweest. Glasmacher besloot te stoppen om zich volledig op zijn videobedrijf te richten.

,,In 2012 zat het bedrijf waar ik werkte in zwaar weer en er volgde een reorganisatie. Ik raakte mijn baan kwijt”,  legt hij uit. ,,Ik begon mijn eigen drumschool en ging steeds vaker de natuur in.” Via een vriend leerde Glasmacher Instagram kennen, wat destijds nog nieuw was. ,,Ik ging er foto’s op plaatsen die ik maakte tijdens m’n wandelingen”, vertelt hij. ,,Maar eigenlijk wist ik niet dat andere mensen dat konden zien!”

Toen hij zo nu en dan een like kreeg begon hij zich dat te realiseren en vanaf dat moment ging het hard. ,,Toen ik op het gegeven moment 2900 volgers had, ging Instagram mij promoten. Toen kreeg ik in drie weken tijd 12.000 volgers extra.” Glasmacher verscheen in verschillende ‘beste-Instagrammers’ lijstjes waardoor hij nog meer volgers kreeg. 

[VINDBAAR] Om zijn Instagramprofiel nog meer te promoten wilde hij beter vindbaar worden en hij startte zijn website. ,,Op het gegeven moment benaderde Sony mij of ik een telefoon wilde testen. Ik kreeg de telefoon die ik mocht houden plus een vergoeding van 250 euro. Ik dacht: ‘hier kan ik geld mee verdienen!’’ Dit concept hield hij bij verschillende bedrijven voor en zo groeide zijn volgersaantal tot uiteindelijk 80.000. Tegenwoordig, nadat hij gestopt is met het ‘influencer’-leven, zijn dit er 62.000. ,,Ik heb een hekel aan dat woord, influencer”, legt Glasmacher uit. ,,Ik doe dit gewoon vanuit mijn passie, omdat ik er lol in heb.”

Desondanks werd Glasmacher gevraagd om te spreken op blogevents en werd hij Jongerenondernemer van het jaar 2017 in Ede. Zijn hoogtepunt was naar eigen zeggen dat hij werd gevraagd om te fotograferen voor National Geographic: ,,Ik vond dat altijd tof om te kijken. Ik mocht op de mooiste plekken komen en daar ben ik dankbaar voor.”

[ANDRÉ HAZES] Afgelopen zomer besloot Glasmacher te stoppen met zijn drumschool, nadat hij eerder al was gestopt met Instagram, zodat hij zich volledig kon focussen op zijn videobedrijf, VeluweVideo, maar dat liep toch iets anders dan verwacht. ,,Drie weken na het sluiten van de school kreeg ik een telefoontje van het management van André Hazes of ik als ‘proef’ mee wilde gaan met zijn tournee.” Hij had een jaar eerder al een keer een video gemaakt van de ‘Hazesband’ en zag dit verzoek dan ook als een buitenkansje.

Lang nadenken was voor Glasmacher niet nodig. Hij is de uitdaging aangegaan en staat nu wekelijks twee keer tussen de voltallige band op het podium. ,,We maken elke keer weer iets unieks: een halfuur vóór het concert staat er al een ‘teaser’ op social media, waar het aanwezige publiek al op te zien is en binnen een halfuur ná het concert staat de aftermovie al online”, zegt Glasmacher. ,,Vraag me niet hoe ik dat voor elkaar krijg…”

[HUMOR] De kracht achter deze samenwerking? ,,André en ik hebben allebei dezelfde humor. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en met de hele groep hebben we enorm veel lol”, legt Glasmacher uit. ,,Ik zet de camera aan en de jongens gaan iets geks doen. Het levert veel mooie beelden op.”

Wat Glasmacher betreft blijft de samenwerking standhouden: ,,We zitten nu tot het einde van het jaar volgeboekt, maar dan stopt het seizoen. Er komen wel nog hele mooie dingen aan, maar daar mag ik nog niks over zeggen. Voor nu is het gewoon kicken om dit te mogen doen. Ik ga mee als VIP en krijg bepaalde privileges. Ik merk dat ik mezelf steeds meer uit kan dagen.”

Hij heeft het goed voor elkaar, zo zegt Glasmacher zelf. ,,Ik leef mijn droom. Ik heb mijn opleiding nooit afgemaakt, maar heb er geen spijt van”, legt hij uit. ,,Ik leef volgens het ‘doe-het-nu’-principe. Als je iets wilt, doe het gewoon! Ik kan het je aanraden”, zegt hij lachend. Verwijzend naar één van de nummers van Hazes sluit hij af: ,,Ik haal alles uit het leven en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

Door Job Oldegbers
 

advertentie