Afbeelding
Monique van Proosdij

Oud-Edese Monique van Proosdij 'nog lang niet klaar' op Sardinië

25 november 2019 om 07:42 Mensen

EDE/SANT' ANTIOCO Veel Edenaren zullen haar nog wel kennen. Monique van Proosdij (47) stond in de beginjaren van het Edese Museumplein achter de tap van café Substitute. Ze zocht daarna jaren naar wat ze écht wilde. En dat bracht haar naar de 'Parel in de Middellandse Zee': Sardinië. 

Van Proosdij komt nog jaarlijks in Ede en op vrijdag 31 januari (centrum Ahimsa op de Stationsweg in Ede) en zaterdag 1 februari (hotel De Bosrand) verzorgt ze een dagtraining en mini-retreat in Ede. Echtgenoot Toni is ook aanwezig en toont zijn culinaire kunsten. Het laat zien waar de oud-Edese nu volop mee bezig is: het geestelijke welzijn van de bezoekers van haar accommodatie op Sardinië.

Maar haar leven is veel diverser. Zo had ze een leidinggevende functie achter de schermen bij twee van de grootste Nederlandse musicals ooit. Met haar zus runde ze een in de regio bekend danstheater (Pandance) en ook was ze de eigenaar van een café op de Markt in Wageningen.

Monique van Proosdij staat deze week met een uitgebreid interview centraal in de interviewserie 'Groeten Uit....', waarbij we spreken met emigranten uit de gemeente Ede over hun nieuwe leven in het buitenland. Abonnees van Ede Stad (Premium) lezen het uitgebreide artikel hier. Daarbij zit ook een video waarin Monique laat zien waar ze woont én....wat haar uitzicht is. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie