Beau Scheenstra (17) is een doneeractie begonnen om zijn broers te helpen. Thom en Vince hebben allebei een spierziekte.
Beau Scheenstra (17) is een doneeractie begonnen om zijn broers te helpen. Thom en Vince hebben allebei een spierziekte. eigen foto

Doneeractie moet nieuwe bus opleveren voor Thom (11) en Vince (15)

Mensen

EDE Onder de noemer 'Vervoer voor mijn broer(s)' is Beau Scheenstra (17) uit Ede een doneeractie begonnen. De HAVO-leerling hoopt 5.000 euro binnen te halen om een bus aan te kunnen schaffen. ,,Het zou prachtig zijn als dat lukt."

door Barry Wensink

Thom (11) en Vince (15) hebben de progressieve spierziekte Becker myotonie en zitten veel in een rolstoel. ,,Gelukkig is deze ziekte niet dodelijk", blijft de initiatiefnemer positief. Waar zijn broertjes allebei de ziekte hebben, geldt dit niet voor Beau. ,,Dat is puur geluk", geeft hij zelf aan.

ROLSTOELEN Thom zit op een speciale school in Arnhem, omdat hij ook ADHD heeft. Vince is leerling van het Pallas Athene College. Met de nodige aanpassingen gaat dat prima. De rolstoelen van Vince en Thom passen in een Citroën Berlingo, maar ruimte voor meer bagage ontbreekt. Dit probleem wordt alleen maar groter als de jongens in de nabije toekomst andere rolstoelen krijgen.
Doneren kan via deze website.

Weten op welke manier de jongens betrokken zijn bij stichting Spieren voor Spieren en hoe Beau op het idee kwam een crowdfundactie te beginnen voor zijn beide broers ? 

Lees het uitgebreide verhaal als premiumartikel op EdeStad.nl

advertentie