Dennis Rothuis
Dennis Rothuis Ted Walker

'Hard werken, hard ontspannen'

Mensen Op de man/vrouw af

EDE Dennis Rothuis is beroepsmilitair en vriend van Diana. Rothuis heeft een drukke baan en ontspant zich daarna graag op zijn motor, wil nog meer van de wereld zien en heeft twee linkerhanden.

Woonplaats: Ede.

Burgerlijke staat Relatie met Diana.

Beroep: Compagnies sergeant majoor 11 Infanterie bataljon air-assault/ airborne garde grenadiers en jagers D/Wolf compagnie.

Wat houdt dat in? Ik werk bij de luchtmobiele brigade. Daar ben ik de rechterhand van de compagniescommandant. Daarnaast hou ik me bezig met het bewaken van normen en waarden, discipline, begeleiding, tradities en saamhorigheid. Voor een onderofficier is het zeg maar de functie der functies waar ik heel blij mee ben. Het is echt een mijlpaal in mijn militaire carrière. Hoe lang ik al militair ben? Ik begon op mijn 17e en werk nu 28 jaar bij het leger.

Hobby’s: Motorrijden, voetbal kijken en sporten.

Motorrijden komt nu goed uit met het mooie weer. Ja! Deze week ga ik lekker rijden. Ik heb een Yamaha Dragstar 1100 cc. Als ik daarmee onderweg ben, voel ik me vrij. Dan kan ik echt lekker m'n kop leeg maken. Op de terugweg van het werk rij ik meestal ook even een stukje om.

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? Volgens mijn vriendin te veel. Volgens haar zit ik continu met mn iPhone of iPad op de bank. Maar het valt wel mee hoor, ik blijf gewoon lekker op de hoogte ;-)

Drie belangrijkste apps op telefoon? WhatsApp, Facebook en nieuws.

Wat is het prettigste moment van de dag? Thuiskomen na een werkdag. Het eerste wat ik dan doe is even een drankje drinken met m'n meisje en samen de dag doornemen. Na het werk is een koud biertje wel erg lekker.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik zou graag nog meer van de wereld willen zien.

Met alles wat je al hebt gezien wat zou je nog willen? Canada lijkt me prachtig. Azië ben ik nog niet geweest, dat lijkt me ook interessant. Indonesië en Vietnam bijvoorbeeld. Dat lijken me prachtige landen. Vanuit mijn vak heb ik ook interesse in de Vietnamoorlog.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Liever met mijn vriendin als de corona het weer toelaat.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Jij bent geen spat veranderd. 

Lijfspreuk: Hard werken, hard ontspannen.

Wat is uw definitie van geluk? Gezond kunnen leven in vrijheid met familie en vrienden.

Wat is uw slechtste gewoonte? Roken.

Roken? Als militair die topfit moet zijn? Er roken er veel bij ons. Dat is op zich geen argument natuurlijk. Ik ben er drie jaar vanaf geweest, maar ben op een gegeven moment toch weer begonnen. Het was op een oefening na een lange nacht. Het was warm, ik begon in te kakken, koffie werkte niet meer en de muggen staken me continue. Om wakker te blijven en de muggen te verjagen heb ik een peuk opgestoken en toen was ik weer verkocht. de grens was overschreden. Het is ook iets waar ik echt van kan genieten.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Spullen die ik gebruik voor mijn motor.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Studio Sport.

Favoriete Netflix/HBO-serie: Game of Thrones, Vikings en Homeland.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Met één van mijn favoriete metalbands, als gitarist. Gitaar spelen had ik graag geleerd, maar ik ben er nooit aan begonnen. 

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Brisbane oostkust Australië, familiebezoek en vakantie. Mijn familie is best internationaal. Mijn moeder is Engelse, mijn opa was een Engelsman. Mijn oom en twee nichtjes wonen in Australië. Ik ben er toen 2,5 week geweest en heb dus maar een heel klein stukje kunnen zien, maar dat was een prachtige ervaring. Het land is mooi, de mensen zijn aardig.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Nooit gehad gelukkig, vakantie is altijd fijn!

Wat was als kind uw droomberoep?  Militair, net als mijn opa. Mijn opa kwam tijdens D-Day vanuit Normandië richting ons land. Na de tweede Slag om Arnhem, waarbij die stad werd bevrijd, is hij met zijn eenheid doorgegaan naar Ede, en hebben zij Ede bevrijd. Daar ontmoette hij toen mijn oma. Na de oorlog is hij teruggekomen naar Ede en toen zijn ze samen naar Engeland gegaan. Mijn moeder werd geboren in Engeland, maar toen zij drie was had mijn oma heimwee naar Nederland en zijn ze terug gegaan naar Ede. Ik ben door een prachtige man gevormd in mijn leven en als militair, en ik heb de familietraditie voort mogen zetten. 

Mooiste jeugdherinnering: Dat ik een goede en leuke jeugd heb gehad.

Wie is uw grote voorbeeld?  Mijn opa, Clifford Moulton, waar ik zojuist over vertelde.

Wat is uw favoriete muziek?  Ik heb een brede interesse van jaren 60/70 tot heavy metal.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat ik twee linkerhanden heb die zich nu pas langzaam gaan ontwikkelen met sleutelen aan de motor en klussen thuis

Bent u (bij)gelovig? Wel gelovig opgevoed door mijn ouders, maar niet mee verder gegaan toen ik zelf mocht beslissen.

Waar kunnen ze u voor wakker maken?  Voor alles, als ze dat maar wel doen met een bakkie koffie. Een goede traditie uit mijn werk. Als mijn buddy me wakker maakt voor nachtwacht, dan doet hij dat met een bak koffie.

Favoriete eten? Een heerlijk stuk Vlees van Amadeus of ribhouse Texas Woudenberg

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? De Heideweek een week vervroegen.

Waarom een week vervroegen? Omdat ik die week altijd weer aan het werk ben. Het zijn erg gezellige avonden waarop je weer veel bekenden ziet. Maar de volgende dag gewoon weer werken is dan wel pittig.

Wat zou u doen met een miljoen? Een boerderij kopen en/of op vakantie met mijn vriendin en familie na deze rare periode van corona 

Waarom een boerderij? Diane komt van een boerderij en zij heeft mij aangestoken. En dan heb  je het over de rust, ruimte en vrijheid. Natuurlijk is het hard werken om het allemaal bij te houden, maar daarna is het hard ontspannen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn vriendin. Ik dacht eerst vuur, want dat is levensbehoefte nummer één. Maar als ik dat opschrijf, krijg ik natuurlijk klachten. En met haar samen kan ik ook vuur maken.

Ik draag het stokje over aan Marjolein Lagendijk, vriendin en koppelaarster van mij en Diana

Door Ted Walker

advertentie