Robert Joseph.
Robert Joseph. Ted Walker

‘Dichtbij je eigen ik’

Mensen Op de man/vrouw af

EDE Robert Joseph is leerkracht op een basisschool. Maar ook echtgenoot, vader van twee en baasje van Guusje de hond. Zes jaar geleden nam hij de beslissing om leerkracht te worden. Joseph zou wel eens een dag willen ruilen met Roger Federer, gaat voor zijn doelen en voelt zich dan een winnaar.

Leeftijd: 46

Woonplaats: Ede

Vrijwilligerswerk: Daar ben ik de laatste jaren niet aan toegekomen. Ik ben zes jaar geleden begonnen met mijn studie aan de pabo en werkte tegelijkertijd bij de bank. In die tijd heb ik heel veel offers moeten brengen om leerkracht te mogen worden. Mijn vrouw was ook blij toen ik eenmaal geslaagd was.

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: Leerkracht basisonderwijs

Hobby´s: Tennis, gitaarspelen

Hoeveel uur besteed je per dag aan sociale media? (Facebook, Instagram, Twitter) 1 uur

Drie belangrijkste apps op telefoon? Nu, Parro, WhatsApp 

Wat is Parro? Dat is een app waarmee we als leerkrachten contact mee onderhouden met ouders. Die app gebruik ik dus heel veel.

Prettigste moment van de dag? Avondeten met mijn gezin

Waarom is dat een prettig moment? Ik ben een echte gezinsman. Het is het moment van de dag dat je bij elkaar bent, kunt delen wat je wilt delen. Het is een echt rustmomentje. Het gezin staat echt op nummer 1 bij mij. Die balans is wel eens weggeweest en ik ben blij dat ik me dat besef.

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Naar Roland Garros gaan met mijn maatje.

Wie is dat maatje en waarom Roland Garros? Ik ga altijd met Dragan, dat is mijn maatje, naar het ABN AMRO toernooi in Rotterdam. Dat is echt ons uitje. Samen dromen we wel eens over Roland Garros. ‘ Dat is helemaal niet ver , zeggen we dan tegen elkaar. Dat gaan we echt ooit nog eens doen. Genieten van tennis en alles wat Parijs te bieden heeft.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Met Rafael Nadal op Mallorca.

Waarom Mallorca? Nadal heeft daar een tennispark opgezet. Toevallig zijn we ook op Mallorca op vakantie geweest. Dat was een heerlijke vakantie in een prachtig gebied. Als ik daar nog eens met mijn gezin naar toe zou kunnen en ik zou met hem kunnen eten, dat zou de ultieme combinatie zijn.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? We kunnen ons de pisang goreng (gebakken banaan) nog herinneren. 

Vertel? Mijn ouders zijn Indisch. Als ik jarig was bijvoorbeeld dan nam ik pisang goreng mee. Dat en de saté zullen zij zich zeker herinneren. 

LijfspreukWinnaars hebben een doel, verliezers een excuus.  

Kun je uitleggen wat je hiermee bedoelt? Als je een doel hebt, ga daar dan voor en probeer dat doel te bereiken. Dan ben je op zich al een winnaar. Kijk naar jezelf, wat is je aandeel, stuur. Mensen die dat niet doen zoeken vaak excuses. Laat maar zitten hoor ik wel eens, of ik ben er toch maar mee gestopt. Als je een bepaald talent hebt, benut dat dan. Ga!

Wat is uw definitie van geluk? Trouw blijven aan je eigen waarden, dicht bij je eigen ik.

Wat is uw slechtste gewoonte? Lekker snoepen. Gelukkig beweeg ik voldoende.

Wat snoept u graag? Na het eten iets zoets. Chocolade ofzo. Maar ik eet ook heel graag de lempers en risolles van oma.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Uit eten, eten bestellen en de extra lekkere boodschappen.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Het journaal.

Favoriete Netflix/HBO-serie? La casa de papel

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Roger Federer 

Wat zou u dan doen? Dat wat hij doet. Ik ben benieuwd hoe een dag in zijn leven eruit ziet. En in ieder geval lekker de tennisbaan op. Want op de baan ben ik zo blij als een kind. En een dag de coach en trainer hebben van Federer zou ook te gek zijn, ik verbeter mezelf graag.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? (land, plek/regio, activiteit)? Bali met mijn familie. 

Waarom die vakantie? We zijn getrouwd op Bali. Dus daar liggen fijne herinneringen. Daarnaast zag ik op Bali hoe de mensen zijn en herkende ik daar de rust die mijn ouders hebben. Ik begreep hun beter nadat ik op Bali geweest was.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Kamperen in Nederland, de hele week regen. Valt wel mee hoor.

Wat was als kind uw droomberoep? Sportleraar

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De tenniswedstrijden

Wie is uw grote voorbeeld? Natuurlijk de leerkracht van het jaar!

Wie is dat en waarom? Op zich gaat het niet om een naam. Het gaat mij om de titel die inhoudt dat je je opdracht inhoudelijk en waardevol vervuld hebt. De mensen die deze titel hebben gekregen hebben dat gedaan, en dat vind ik mooi. Uiteraard hoop ik ook ooit op die manier gewaardeerd te worden.

Wat is uw favoriete muziek? De jaren tachtig muziek. Als die muziek tijdens een feest wordt gedraaid, sta ik op de dansvloer.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat mijn bril al heel wat jaren meegaat. 

De wc bril? Nee, de bril op mijn hoofd

Maar waarom noemt u dat? Omdat ik een open boek ben. De meeste mensen die dicht bij mij staan weten eigenlijk alles wel, dus wat moet ik dan nog noemen.

Bent u (bij)gelovig? Bijgelovig een beetje.  

Waar uit zich dat in? Met sport bijvoorbeeld. Een bal even laten liggen, of een andere bal pakken. Van die kleine dingetjes die je het idee geven dat het daarna beter gaat.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Doe maar niet. Nou toch wel,  als er iets met de familie of goede vrienden is.

Favoriete eten? Gegrilde kip, met aardappeltjes uit de oven en witlof. 

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Ede, wat zou u dan als eerste veranderen? Sport op de kaart zetten voor kinderen en extra sportsubsidie voor de jongeren! 

Wat zou u doen met een miljoen? Wat delen met mijn familie, op vakantie gaan met het gezin en een nieuwe gitaar kopen.  

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een goed gevulde koffer. 

Wat zit er in die koffer? In ieder geval een aansteker, foto’s van m’n gezin, gereedschap. Praktische dingen en eten om de tijd door te komen. Natuurlijk gaat mijn gitaar ook mee. 

Aan wie wilt u het stokje doorgeven en waarom? Ik geef het stokje door aan Sabine Karssen-Oostenrijk. Zij werkt in de uitvaartzorg. Ik verwacht dat zij interessante antwoorden zal geven.

Door Ted Walker

advertentie