Afbeelding
AS Media

Herdenking voor Shelley; verdachte naar Pieter Baan Centrum

5 oktober 2020 om 20:24 Mensen

EDE Op de dag dat in Arnhem de pro-formazitting plaatsvond in de zaak van de vermoorde Shelley Bosch uit Ede, organiseerden vrienden van de omgekomen Edese een herdenking. Een vriendin van Shelley had de herdenking, die gehouden werd in het buurtpark Maandereng aan de Lucas de Kockstraat, georganiseerd. De aanwezigen hadden shirts en vlaggen met de foto van Shelley erop afgedrukt.

De 23-jarige verdachte uit Ede moet voor psychiatrisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum, dat zei de officier van justitie maandag tijdens een pro-formazitting. In de wet is vastgelegd dat wanneer de verdachte 110 dagen in voorarrest heeft vastgezeten de strafzaak op zitting moet worden gebracht. Wanneer op dat moment het onderzoek tegen verdachte nog niet is afgerond wordt de zaak op zitting pro forma behandeld. Er vindt dan nog geen inhoudelijke behandeling plaats.

De 22-jarige Shelley kwam dinsdagavond 23 juni om het leven bij een geweldsincident in haar woning aan de Jan Th. Tooroplaan. Ze werd door messteken om het leven gebracht. Diezelfde avond werden drie mannen aangehouden, maar twee broers uit Ede en Wageningen werden na het eerste onderzoek weer vrijgelaten. De vriend van Shelley, de man die nu nog vastzit, bleef als enige verdachte over.

De verslagenheid als gevolg van het overlijden van Shelley is groot. Familie en vrienden hielden een weekje later een indrukwekkende herdenking. In een toespraak riep de moeder van Shelley op om bij de uitvaart een erehaag te vormen en witte rozen mee te nemen. Tientallen mensen gaven daar gehoor aan.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie