Afbeelding
Pixabay

Aantal miljonairs in Ede opnieuw gestegen

Mensen

EDE Sinds 2014 zit het aantal miljonairs in Nederland in de lift en ook in 2019 is het aantal miljonairs weer gestegen. In Ede groeide het aantal huishoudens dat een vermogen van één miljoen euro of meer had groeide van 3,1 procent in 2018 tot 3,4 procent in 2019. In absolute aantallen komt dat (afgerond op honderdtallen) neer op 1600 huishoudens in de gemeente Ede.

Landelijk gezien hadden in 2019 223.000 huishoudens een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat zijn er ruim zeventigduizend meer dan in 2014 het geval was, blijkt uit recent gepubliceerde CBS-cijfers. Bijna drie procent van de huishoudens heeft volgens de meest recente cijfers een vermogen van meer dan een miljoen euro. Hier wordt de waarde van een eigen woning en de eventuele hypotheekschuld ook bij meegerekend. 

Bekijk op onderstaande interactieve kaart de percentages en aantallen miljonairshuishoudens (in 2019) per gemeente. Klik op een gemeente voor meer informatie.


Het aantal miljonairs steeg de afgelopen jaren iets minder hard als je rekening houdt met inflatie. Door stijgende prijzen kan je van een miljoen euro minder kopen. Een miljoen is in 2019 dus minder waard dan in eerdere jaren. Vorig jaar bezat het gemiddelde miljonairsgezin 2,5 miljoen euro: dat is bijna twintig keer zo veel als het gemiddelde vermogen van een niet-miljonairsgezin. 

Wil je weten hoeveel miljonairs in jouw provincie wonen? Bekijk dan deze grafiek.


advertentie