Afbeelding
Familie Angenois

Edese muzikant Charly Angenois overleden

2 april 2021 om 14:00 Mensen

EDE Bassist en Edenaar Charly Angenois is overleden. Angenois (1954-2021) studeerde basgitaar aan het Hilversums Conservatorium. Daarna groeide hij uit tot een veelgevraagde sessiemuzikant. Afgelopen dinsdag 30 maart overleed hij op 66-jarige leeftijd.

Hij werkte met onder anderen Rita Reys, Candy Dulfer, Greetje Kauffeld, Denise Jannah, Thijs van Leer, Al Jarreau, Monty Alexander en John Clayton. Binnen het cabaret was hij te zien als muzikant bij Martine Bijl, Paul van Vliet en Paul de Leeuw. Het grote publiek zal hem kennen van zijn samenwerking met De Leeuw, want Angenois was hier vaak duidelijk in beeld bij diens tv-shows in het orkest van Cor Bakker. Bovendien was hij hoofdvakdocent aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij meer dan 35 jaar gewerkt heeft.

In februari 2010 was de Edenaar te gast in de rubriek Hoorzitting van nieuwsblad Ede Stad. ‘No bass, no music!’, luidde het citaat dat toen boven zijn verhaal stond. De eerste keer dat de basgitaar hem inspireerde, was door het spel van Victor Kaihatu, want deze beroepsmuzikant kwam bij hem thuis over de vloer. Ook zijn oudste broer Eddy was voor hem een voorbeeld. Na wat privélessen, was er in 1980 voor het eerst mogelijkheid voor de studie lichte muziek aan het conservatorium in Hilversum.

De bassist maakte tv-tunes voor shows van Linda de Mol en speelde in de programma’s van cabaretier Paul van Vliet. Bij de tv-programma’s van Paul de Leeuw waren veel grote namen te gast, zodat hij artiesten als Anita Meijer, Lady Gaga en Michael Bubblé kon begeleiden.

Angenois’ grote liefde was de soulmuziek uit de Motown-stal in de jaren zestig en zeventig. De Edese muzikant wees erop dat veel liedjes uit die tijd steunen op basloopjes, zoals in de groovy hitsong ‘I wish’ van Stevie Wonder. ,,Als je de bas weg laat, blijft er weinig over”, was zijn mening. Als leraar liet Charly zijn studenten altijd goed luisteren naar befaamde voorbeelden.

De Molukse Nederlander was zelf als allround bassist een grote naam, of het nu gaat om jazz, pop, rock, latin of funk. Rest In Peace.

De crematieplechtigheid vindt dinsdag 6 april, in besloten kring, plaats. Er zal dan een livestream-link worden gedeeld waarop belangstellenden de dienst kunnen volgen.

door Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie