PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Piet Poot pakt vrijwilligerswerk weer op: ‘Heerlijk om mensen te mogen helpen’

Mensen
Foto: eigen foto
2 jun. 2021, 07:30
Edenaar Piet Poot (rechts) kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding voor het verrichten van het vele vrijwilligerswerk.
Edenaar Piet Poot (rechts) kreeg onlangs een koninklijke onderscheiding voor het verrichten van het vele vrijwilligerswerk.
EDE

Met het versoepelen van de coronamaatregelen is er ook voor vrijwilligers weer meer mogelijk. Dat geldt ook voor Piet Poot (73). Zo kan hij zijn hobby als rondleider in het Kijk- en Luistermuseum binnenkort weer oppakken. Als we de Edenaar spreken, is hij juist weer begonnen bij de bibliotheek in Cultura. Iedere week is de gastheer er te vinden. ,,Heerlijk om weer tussen de boeken te snuffelen, mensen te helpen en een praatje te maken met collega’s.”

Tijd om zich te vervelen heeft Piet Poot niet. Op zijn 15e speelde hij al op het kerkorgel en in de loop van de jaren is er een indrukwekkend lijstje aan vrijwilligersactiviteiten ontstaan. Zo is de oud-schoolmeester organist in de Beatrixkerk en voorzitter van de werkgroep Godsdienstige Vorming op de Openbare Scholen in Ede. Het gastheerschap b..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: