Afbeelding
Gemeente Ede

Rob de Nijs wint Edese Cultuurprijs, fotograaf Arjan van Brugge talent

18 juni 2022 om 09:02 Mensen

EDE Zanger en acteur Rob de Nijs heeft vrijdag 17 juni de gemeentelijke Cultuurprijs gewonnen, meldt de gemeente Ede. ,,Een bevlogen artiest die zich bij ieder optreden voor de volle honderd procent geeft”, was het lovende oordeel van de jury. 

Rob de Nijs, die in Bennekom woont, ontving de cultuurprijs vrijdag uit handen van wethouder Karin Bijl (cultuur). De juryprijs voor veelbelovend talent ging dit jaar naar fotograaf Arjan van Bruggen.

De gemeente reikt eens per drie jaar de Cultuurprijs Ede uit aan mensen of instellingen die zich op een bijzondere manier inzetten op cultureel gebied. De prijs zou eerder uitgereikt worden in 2021, maar dat is toen vanwege corona een jaar uitgesteld.

ROLMODEL Tijdens een middagprogramma vol culturele optredens sprak wethouder Bijl vol lof over Rob de Nijs. ,,Als één van de grondleggers van de Nederlandstalige muziek is hij van groot belang geweest voor de muziek in Nederland. Rob de Nijs is een rolmodel voor velen. Het is een voorrecht voor onze gemeente om deze bijzondere inwoner binnen onze grenzen te hebben wonen.”

Naast de Cultuurprijs is er ook nog een juryprijs voor veelbelovend talent vergeven en die ging maar fotograaf Arjan van Bruggen. ,,Eigentijds, spiritueel en geïnspireerd legt hij mensen vast. In één flitsend beeld brengt hij onderwerpen in beeld waarin hij het heden en de toekomst met elkaar verbindt”, oordeelde de jury.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie