Afbeelding
's Heeren loo

Snoezelbuis voor cliënten ‘s Heeren Loo door gulle gift

Mensen

WEKEROM Op de woning van Patrick, één van de bewoners van de Veldmuistraat 9 te Wekerom, staat sinds kort een snoezelbuis. Aangeschaft dankzij een gulle giftgever. De snoezelbuis is een hulpmiddel speciaal bedoeld om de zintuigen te prikkelen van mensen met een verstandelijke beperking. Het wisselende schouwspel van gekleurde bubbels die opstijgen en geluid maken prikkelen de fantasie.

Zorgbegeleider Felicity Schenkhuizen: ,,Al langere tijd hadden wij als zorgbegeleiders de behoefte om voor de bewoners snoezelmateriaal aan te schaffen. Maar omdat de reguliere zorgbudgetten deze kosten niet dekken, bleef het bij een wens. Dankzij een gift van 1.050,35 euro is dan toch gelukt. Hier zijn we de donateur uiteraard heel dankbaar voor. We merken op de woning dat de buis een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de cliënten en dat ze er heerlijk van genieten omdat het precies past bij hun belevingswereld.”

ZINTUIGLIJKE WAARNEMINGEN Snoezelen, een samentrekking van snuffelen en doezelen, is bedoeld om mensen die moeite hebben om te communiceren of contact te maken te laten genieten van projecties, geluiden, geuren en voelobjecten. Bij het snoezelen staat de beleving van de cliënt centraal. De begeleider helpt door zijn/haar aandacht te vestigen op zintuiglijke waarnemingen. Het effect is vaak magisch. Door het snoezelen zijn cliënten vaak meer ontspannen en alert en beleven ze meer plezier. Hierdoor neemt onrust en agressie af. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
WFCE: college kan nu geen gedragen besluit nemen
Afbeelding
Politie Ede zoekt zwarte sporttas en vraagt hulp inwoners Bennekom
Afbeelding
Kimberley Bos halverwege WK skeleton op vierde plek
advertentie