Dik Poot poseert met een fraaie ruiker en in aanwezigheid van familie, vrienden en leden van de HVOB trots op zijn eigen 'Dik Poot bank' aan de rand van Het Land van Peelen.
Dik Poot poseert met een fraaie ruiker en in aanwezigheid van familie, vrienden en leden van de HVOB trots op zijn eigen 'Dik Poot bank' aan de rand van Het Land van Peelen. Dick Martens

Dik Poot beloond met eigen bank: ‘Een hele eer’

29 maart 2023 om 15:03 Mensen

BENNEKOM Wie kent Dik Poot niet in Bennekom. Als postbode maakte hij al furore, maar ook als verwoed verzamelaar van ansichtkaarten en foto’s met Bennekom als onderwerp. In september vorig jaar schonk hij die unieke en omvangrijke verzameling aan het Documentatiecentrum van de Historische Vereniging Oud-Bennekom (HVOB). Als beloning voor het afgestane materiaal besloot de HVOB Poot te verrassen met een eigen ‘Dik Poot bank’.

Familie, vrienden en leden van de HVOB kwamen dat samen met de krasse tachtiger vieren. ,,Alle eer Dik, omdat jij al dat moois aan onze vereniging hebt geschonken. Wij vonden dat jij een mooi cadeau verdiende”, sprak Bert Mulder, voorzitter van de HVOB. Met een glas bubbels en bloemen in zijn hand en onder applaus van de aanwezigen antwoorde Poot, nog wat beduusd. ,,Een hele eer, een eigen bank op deze mooie plek.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie