Afbeelding
Gemeente Ede

Ellen Bouter ontvangt Medaille van Verdienste van de gemeente Ede

25 mei 2023 om 21:30 Mensen

EDE Ellen Bouter-van Rijnbach heeft donderdagavond de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede ontvangen. Deze medaille werd uitgereikt tijdens het Cultureel Café Dante in Cultura. 

Het gemeentebestuur van Ede heeft deze gemeentelijke onderscheiding aan haar toegekend ,,als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor haar inzet voor diverse projecten op het gebied van kunst, natuur en cultuur’’, aldus de gemeente in een persbericht. 

WOEST EN BIJSTER

Bouter is oprichter van het tweejaarlijks kunstfestival Woest en Bijster. Drie fietsroutes voeren langs negentien kunstwerken tussen Otterlo, Ede, Bennekom, Wageningen en Renkum. De afgelopen drie edities waren volgens de gemeente een groot succes. Ellen Bouter was verantwoordelijk voor de organisatie, logistiek, marketing en communicatie, aansturen van de kunstenaars, aansturen van de vrijwilligers en de contacten met de gemeente Ede. 

BLIJVEN INSPIREREN, ONTWIKKELEN EN VERNIEUWEN

,,Bijzonder is dat mevrouw Bouter in staat is het concept al die jaren met veel creativiteit te blijven inspireren, ontwikkelen en te vernieuwen. Geen festival lijkt op een vorige. Met Woest en Bijster overtrof Ellen Bouter vele verwachtingen en is inmiddels uitgegroeid tot een festival met steeds meer landelijke bekendheid. De laatste editie trok duizenden bezoekers naar de Zuidwest Veluwe en zij hebben de Edese natuur met andere ogen kunnen bekijken door de verbinding van kunst en landschap. Voorgaande festivals en projecten van mevrouw Bouter, zijn beeldenroute 14 Karaats, de beeldenroute ‘Troost’ en het Shelter Project 75 jaar vrijheid. Al deze festivals trokken veel bezoekers’’, aldus de gemeente.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie