Pierre Ronden (rechts) ontving in november 2020 de Edese medaille van verdienste uit handen van burgemeester René Verhulst.
Pierre Ronden (rechts) ontving in november 2020 de Edese medaille van verdienste uit handen van burgemeester René Verhulst. Gemeente Ede

Pierre Ronden, houder medaille van verdienste van de gemeente Ede, overleden

7 december 2023 om 08:44 Mensen

EDE Oud-Edenaar Pierre Ronden is maandag onverwacht overleden. Ronden kreeg in 2020 de medaille van verdienste van de gemeente Ede vanwege zijn inzet als restaurateur en beheerder voor het authentieke winkeltje ‘Lammert van de Bospoort’ in Ede.

,,Het gemeentebestuur heeft deze gemeentelijke onderscheiding aan Pierre Ronden toegekend als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn inzet voor het behoud van het kruidenierswinkeltje van Lammert van de Bospoort. Op 26 januari 2000 is de stichting ’t Winkeltje Lammert van de Bospoort opgericht. Pierre werd door het eerste stichtingsbestuur aangesteld als restaurateur en later ook als beheerder’’, meldde de gemeente Ede destijds.

,,Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het authentieke winkeltje Lammert aan de Bospoort. Het kruidenierswinkeltje is een pareltje in de Bospoort en weerspiegelt een stuk culturele geschiedenis van de regio. Zowel inwoners als recreanten bezoeken het historische winkeltje om snoepjes of kruiden te kopen of om het winkeltje en woonhuis te bekijken. Men put inspiratie uit deze geschiedenis en leert van de toenmalige leef- en woonomstandigheden. Pierre Ronden heeft zich jarenlang op intensieve wijze ingezet voor het behoud van een stukje cultureel erfgoed in Ede, waarvan zowel de inwoners als de recreanten kunnen genieten.’’

Ronden overleed maandag op 71-jarige leeftijd en zal komende maandag in Groesbeek herdacht worden in de Sint Anthoniuskerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie