Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Theo Beumer

Geen Muziek bij de Buren in Ede dit jaar

14 oktober 2019 om 16:59 Muziek

EDE De landelijke organisatie van Muziek bij de Buren en het lokale projectteam in Ede, Astrant, hebben besloten dat het evenement dit jaar niet plaats kan vinden in Ede. Als reden hiervoor geeft Astrant aan dat er vanuit de gemeente geen subsidie meer beschikbaar is voor dit initiatief.

Muziek bij de Buren werd sinds 2016 in Ede georganiseerd en zorgt volgens de initiatiefnemers voor een laagdrempelig podium waarbij lokale muzikanten ervaring op kunnen doen en een nieuw publiek ontmoeten.

DEUR OPENZETTEN ,,Juist doordat deze optredens in de huiskamers van Edenaren plaatsvinden, zorgt dit ervoor dat Edenaren de deur voor elkaar openzetten. Muziek bij de Buren verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat", aldus Astrant.

TALENTONTWIKKELING Vorig jaar vonden er tijdens Muziek bij de Buren nog 111 optredens plaats in 37 huiskamers. ,,Dit project is een belangrijk onderdeel van de opdracht die Astrant van de gemeente Ede heeft gekregen, namelijk: talentontwikkeling voor Edese jongeren. We hopen daarom dat Ede in 2020 weer mee kan doen met dit prachtige initiatief."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie