Afbeelding
Freek Wolff

Sway Wild kind aan huis in Bospoort

7 november 2019 om 16:15 Muziek

EDE Wat een uitstraling. Zangeres en gitariste Mandy Fer stal woensdagavond de show tijdens het concert van het Amerikaanse trio met de naam Sway Wild. Onder de bezoekers in het zaaltje van De Bospoort waren veel fans, want de muzikanten waren na anderhalf jaar terug in Ede. Het was een prachtig en onderhoudend concert, op touw gezet door de leden van Live Stage Marnix, nu al tien jaar aan de weg timmerend met Americana en muziek van uitstekende singersongwriters.

Freek Wolff

De frivole aanpak van Sway Wild is aanstekelijk. Bedrieglijk eenvoudig lijken de songs, maar niets is minder waar: ze zitten heel vernuftig en fraai gecomponeerd in elkaar. Bas, gitaar en drums als begeleiding à la The Police, maar dan een stuk minder bombastisch en meer puttend uit andere genres als country, folk en latin.

GEDURFDE SONGS Sway Wild ontwikkelde zich vanuit een ingetogen insteek, met veel akoestisch gitaarwerk, naar wat gedurfdere songs, waarbij Fer nu jongleert op haar fris klinkende Fender Statocaster. Alsof het geen enkele moeite kost. Haar niveau qua gitaarspel is hoog, soms zelfs ietsje herinnerend aan wijlen Stevie Ray Vaughan. Haar prachtige stem is ook niet te versmaden, een soort mengeling van Jennifer Warnes, Shawn Colvin en Sheryl Crow. En de tweestemmigheid met Dave McGraw is een genot. Thom Lord doet wat hij moet doen: goed getimed en degelijk bassen.

EMPATISCH Fer maakte weer zeer gemakkelijk en empathisch contact met het publiek en strooide met prachtige liedjes. Over licht, positiviteit, liefde, maar ook over zorgelijke zaken zoals de tragische gevolgen van het wapenbezit in de Verenigde Staten. Sway Wild mag gerust nadenken over het scheepsrecht: want een derde bezoek aan de Bospoort is echt geen straf. Integendeel.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie