Afbeelding
Saskia Kerkhoff

Blind date met Elke Vierveijzer in Cultura

24 januari 2020 om 06:05 Muziek

EDE Elke Vierveijzer staat donderdag 30 januari in de eerste blind date van dit jaar in Theater Cultura. Elke Vierveijzer is onder meer bekend van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten.

LUCHT Na Om te janken zo mooi en Zonder Genade is het tijd voor 'Lucht'. Een veelzijdig theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft. Wat kenmerkend is, is dat ze met haar geheel eigen stem in Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek gaat. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica, één ding is duidelijk, de liederen zijn stuk voor stuk kogels die u onmogelijk kunt ontwijken. Beloftes, gedachten, angsten, observaties en vragen. Aan wiens maatstaven wordt er nou precies voldaan? En wat als er één knoop van het keurslijf springt? Rauw, eerlijk en kwetsbaar.

BLIND DATE Voor het tiende jaar presenteert Cultura 'blind date' voorstellingen. Speciaal voor mensen die houden van avontuur en graag nieuwe ontwikkelingen van jonge artiesten of cabaretiers volgen. Een 'blind date' is bij de start van het seizoen nog open. Door het jaar heen blijft de organisatie op zoek naar opvallende nieuwe voorstellingen, die een podium én een publiek verdienen en die straks misschien zullen doorbreken.

Marlijn Weerdenburg, Tangarine, Paulien Cornelisse en veel anderen, gingen hen voor in eerdere 'blind dates' op het podium van Cultura. Kaarten voor deze aantrekkelijke voorstellingen kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via www.cultura-ede.nl of 0318-672800.

FILTZER EN VAN MANEN In februari en april staan er nog twee blind dates op het programma van Cultura. Nadja Filtzer, de Piaf van de 21e eeuw speelde drie seizoenen lang Vive Piaf!, onder andere in Cultura in Ede. In Nadjazzda, een muzikale verrassing, neemt Filtzer haar publiek mee in de pieken en dalen van haar liefdesleven. Begeleid door Oleg Fateev op Bayan (Moldavische acccordeon) zorgt zij voor een avond vol ontroering, romantiek en meeslepende passie.

En ook de blind dat van april is bekend: Eva van Manen met de voorstelling Politiek en liefde: een muzikaal dagboek en een zoektocht naar de verbinding tussen politiek en liefde. Van Manen schrijft over het gevecht met oude denkbeelden, met de status quo waarin zij zich verhoudt tot mannen, andere vrouwen, tot huidskleur, tot ons praten en zwijgen. Ze is op zoek naar een nieuwe invulling van onze ideeën over wat politiek is, wat onze identiteit is en wat vrijheid betekent. Ze zingt over haar persoonlijke relaties met familie en geliefden en is kritisch in haar zoektocht naar liefde. Met lichtheid en zwaarte. Sterk en zacht tegelijk. Politiek & Liefde is de titel van haar debuutalbum waarmee ze samen met haar band op de planken staat.

Meer informatie op www.cultura-ede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie