Afbeelding
Petra Stap

Edenaar Richard Stap start verzoekplatenprogramma op Facebook

23 maart 2020 om 11:46 Muziek Coronavirus

EDE Edenaar Richard Stap opperde zondag via social media het idee een live verzoekplatenprogramma te starten via Facebook. De ingeving sloeg zo aan, dat 'Stap in de middag' maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur te volgen is.

Henny Jansen

De naam 'Stap in de middag' komt niet uit de lucht vallen. ,,Ik werkte als diskjockey ooit voor Radio Rijnstreek in Wageningen met een dergelijke titel, alleen met een ander dagdeel", vertelt Richard Stap, tevens eigenaar Café Dick's Inn aan de Verenigde Naties."

DI-RECT ,,Door al die coronatoestanden, wilde ik wat anders. Bovendien verveel ik me kapot. Muziek is toch iets aparts. Ik krijg reacties van mensen die ik helemaal niet ken. Of ik bijvoorbeeld iets van Cornelis Vreeswijk wil draaien? Geweldig toch? En het filmpje van Marcel van Di-rect. Een speeldoosje met 'La Vie En Rose'. Dat doet veel met me."

Verzoekmateriaal heeft de Edenaar inmiddels voldoende. ,,Nou, inmiddels al zo'n vijf A4-tjes. Ik ben heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Vele mensen zitten nu thuis. Verschrikkelijk allemaal. Ik heb ook bekenden die zijn besmet, waarvan er één in het ziekenhuis ligt. Natuurlijk moeten we ons hoofd er niet voor wegdraaien. Ik doe slechts een kleine poging de negatieve spiraal te doorbreken."

,,En ik ben natuurlijk muziekliefhebber", sluit Stap af. ,,Alle muziek eigenlijk, behalve jazz. Ik heb in mijn studio thuis alle middelen om er iets van te maken. Misschien zetten we ook wel een telefoonlijn open. Samen met mijn 13-jarige zoon Ryvano als technicus. Hij is behoorlijk handig in dit soort dingen. Liefhebbers, of mensen die nieuwsgierig zijn, kunnen me een vriendschapsverzoek sturen, dan komt het wat dit betreft allemaal goed, hoop ik."

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie