Afbeelding
Studio Stap

Studio Stap in teken van Golden Earring

23 februari 2021 om 16:00 Muziek

EDE De Edese streamradiozender Studio Stap verzorgt donderdag 11 maart een extra uitzending over de carrière van de legendarische Haagse rockband Golden Earring.

door Henny Jansen

Op die dag wordt gitarist George Kooymans, bij wie de ziekte ALS geconstateerd is, 73 jaar. Hij is voor de 60-jarige band onmisbaar, waardoor Golden Earring heeft besloten te stoppen. Landelijk is opgeroepen 11 maart om 17.15 uur, met deuren en ramen open, via alle mogelijke geluidsdragers massaal het topnummer Radar Love ten gehore te brengen. 

Studio Stap ontstond in maart 2020, toen de maatregelen rond het coronavirus horecabedrijven lamlegde. Samen met Herjan van Harselaar, eigenaar van de Edese Drankenhandel, begon Richard Stap (Dick’s Inn) radio-uitzendingen te maken via internet. Het bleek een enorm succes. 

MOOI ALTERNATIEF ,,Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat de horeca zo lang gesloten blijft”, licht Richard Stap toe. ,,Toch is het een mooi alternatief. Vorige week hadden we onze 250ste uitzending. We zenden doordeweeks dagelijks uit van 14.00 tot 17.00 uur, met een marathonversie op vrijdag.”

,,We gaan proberen donderdag 11 maart de historie van Golden Earring zo breed mogelijk uit te dragen. Natuurlijk met muziek, maar ook met clips, gasten in de studio en een spectaculaire live versie van Radar Love. We zoeken overigens nog een treffende naam voor het programma. Meedenkers kunnen ideeën per mail kwijt op studiostapede@gmail.com

De ‘special’ wordt gepresenteerd door de Edese diskjockey Hans Groters. Studio Stap is op internet te volgen via www.twitch.tv/stapindemiddag

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie