Roos Blufpand via livestream vanuit Cultura
Roos Blufpand via livestream vanuit Cultura Thomas de Wit

Roos Blufpand via livestream vanuit Cultura

Muziek

EDE Roos Blufpand staat zaterdag 20 maart met haar band op het podium van Theater Cultura. Nog niet met publiek, maar via livestream rolt haar muziek de huiskamer in.

‘Roos is Roos’. Goudeerlijk, vrolijk, down-to-earth en met een groot kloppend hart voor haar medemens en de wereld waar op ze leeft. ,,Sommige mensen noemen mij een filosofische stuiterbal, anderen een wereldverbeteraar, en weer anderen zien mij als een artiest. Maar eigenlijk maakt het niet uit. Ik ben gewoon Roos en mijn missie is heel simpel: ik wil muziek maken die bijdraagt aan een liefdevollere wereld. En daarom probeer ik, nooit belerend en altijd oprecht, met mijn liedjes, gedichten en verhalen woorden te geven aan het onbesprokene en zicht aan het ongeziene.’’

Inmiddels heeft Blufpand drie albums op haar naam staan (Ik ben, Hoe dan & Kleed me uit) en meerdere theater- en clubtours door het land gedaan (o.a. De kleine Komedie, Tivoli Vredenburg, Hedon, Patronaat, Metropool en de Melkweg). Ook in Theater Cultura heeft ze verschillende optredens gehad. Haar liedjes zijn divers, soms donker met diepe bassynths, maar ook licht met verfijnde pianopartijen en ondersteund door cello. Soms wild met dansbare beats en een andere keer weer piep- en piepklein, zodat je een speld kunt horen vallen.

Blufpand is niet in één hokje te plaatsen. Ze houdt nou eenmaal van alle kleuren van de regenboog: van het donkerste donker tot het lichtste licht en alle kleuren daartussenin. Ze is zowel muzikante als zangeres. Zowel (woord)kunstenares als influencer en zowel artiest als activiste. Echter zingt ze altijd over de schaduwzijdes van het leven, want waar licht is, is schaduw. Waar schaduw is, is echtheid. Waar echtheid is, is liefde. Alleen maar liefde. En dat kunnen we gebruiken in deze tijd. Lees het exclusieve interview met Roos op www.cultura-ede.nl.

Kaarten voor de livestream zijn via www.cultura-ede.nl te bestellen voor € 7,50. Het concert begint zaterdag om 20.15 uur.

advertentie
advertentie