Afbeelding
Ton van der Heide

De songs en mythe van Bob Dylan ontrafeld

Muziek

EDE Yorick van Norden en Judy Blank trachten vrijdag 28 mei de mythe te ontrafelen van Bob Dylan tijdens het livestreamconcert vanuit Theater Cultura. 

Judy Blank en Yorick van Norden nemen samen met The No Direction Homeband de luisteraar mee in de carrière van Bob Dylan en zijn roerige, maar mysterieuze privéleven met ups en downs. Het gaat natuurlijk vooral om zijn aansprekende oeuvre gebracht door de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten die schatplichtig zijn aan het repertoire.

Naast de mooie verhalen, zullen bekende songs worden gebracht die zowel door Dylan zelf als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt. Wie kent ‘Make You Feel My Love’ van Adele of ‘All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrix niet? En het mooie is, dat je niet van de stem van Dylan hoeft te houden om toch een mooie avond te hebben. De liedteksten zijn van een onomstreden niveau.

BLANK EN VAN NORDEN Songwriters Judy Blank en Yorick van Norden brengen een ode aan Robert Allen Zimmerman, beter bekend als Bob Dylan. De zanger weigerde elke vorm van ophemeling en wenste niet op een voetstuk te worden geplaatst, ook niet toen hij in 2016 de Nobelprijs voor de literatuur won. Onbedoeld hulde hij zich tijdens zijn carrière in een mysterieuze sluier, hetgeen zijn oeuvre er overigens niet minder populair op maakte.

Gefascineerd door zijn nummers en voorkomen duiken Judy Blank en Yorick van Norden in de mythes en songs van Bob Dylan. Naast de bekende successen als ‘Hurricane’, ‘Like A Rolling Stone’ en ‘Bowin’ In The Wind’ spelen de twee ook onbekender werk van Dylan. De nummers worden omlijst met prachtige verhalen en anekdotes. Bob Dylan: de songs - de mythe is een avond voor echte Bob Dylan-fans.

KAARTEN Yorick van Norden en Judy Blank zijn live aanwezig in Cultura en je kunt het concert via livestream meebeleven in je huiskamer. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cultura www.cultura-ede.nl/theater 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
TTV Ede verliest ook tweede wedstrijd tegen een topper
PREMIUM
Afbeelding
DTS Ede haalt opgelucht adem
PREMIUM
Afbeelding
Bennekom met de borst voor uit naar koploper Scherpenzeel
advertentie