Session Americana treedt woensdag 30 maart op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum.
Session Americana treedt woensdag 30 maart op bij Live Stage Marnix in Boerderij Hoekelum. J.F.H. Snel

Session Americana terug bij Live Stage Marnix

23 maart 2022 om 16:30 Muziek

BENNEKOM Nu de internationale bands eindelijk weer naar Europa komen heeft Luisterpodium Live Stage Marnix een aantal mooie concerten op het programma staan, te beginnen met een optreden van Session Americana uit Boston op woensdag 30 maart. 

door Marianne Koster

De zes muzikanten van Session Americana hebben allemaal hun sporen verdiend in de Amerikaanse muziekscene. Songs van Ry Cavanaugh zijn opgenomen door Mary Black, Billy Beard drumde bij Patti Griffin, mondharmonicaspeler Jim Fitting speelt regelmatig met Bonnie Raitt en Los Lobos. Zodra ze samen optreden ontstaat er een magisch geheel. Een podium vol instrumenten die tijdens het concert van hand tot hand gaan,  meerstemmige zang in wisselende combinaties, onnavolgbare arrangementen. Wie er bij was toen Session Americana in 2019 voor een uitverkochte zaal speelde tijdens het tienjarig jubileum van Live Stage Marnix weet dat een optreden van Session Americana zich niet makkelijk beschrijven, daarvoor gebeurt er te veel op het podium. 

Het collectief van zangers en multi-instrumentalisten speelt eigen werk, aangevuld met klassiekers uit het American Songbook. Volgens muziektijdschrift Rolling Stone blinken ze uit in het mixen van diverse roots stijlen. Deze keer maakt Ali McGuirk deel uit van de line-up, een zangeres met een prachtige stem die herinneringen oproept aan Amy Whinehouse.

KAARTVERKOOP Session Americana treedt woensdag 30 maart op in De Deel van Boerderij Hoekelum, Edeseweg 122, Bennekom. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.30 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop in de voorverkoop bij Boerderij Hoekelum, bij Velvet Music, Maandereind 40, Ede of via reservering@livestagemarnix.com Meer informatie op www.livestagemarnix.com 

WINACTIE Elke maand kan een lezer van Ede Stad of Bennekoms Nieuwsblad twee vrijkaarten winnen. Heb je niet eerder een concert bij Live Stage Marnix bijgewoond, stuur dan uiterlijk 27 maart een mail naar win@livestagemarnix.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie