Sopraan Karin Strobos zingt op 26 november prachtige liederen van Grieg en Rautavaara.
Sopraan Karin Strobos zingt op 26 november prachtige liederen van Grieg en Rautavaara. Keke Keukelaar

Menselijke stem centraal in concerten Edesche Concertzaal

Muziek

EDE In drie concerten van Edesche Concertzaal staat de menselijke stem centraal. Dat varieert van betoverende solisten, zoals sopraan Karin Strobos tot de zangers van het Apollo Ensemble en het Monteverdi Kamerkoor. En zelf meezingen kan tijdens het kerstconcert rondom bekende Christmas Carols. 

Jan-Willem van Ree, artistiek manager van de Edesche Concertzaal: ,,Donkere met sneeuw bedekte bossen en helder fonkelende sterren aan de hemel. Maar ook knus verlichte kerkjes waarin de mensen warmte en geborgenheid zoeken. Dat is advent in Scandinavië. Strijkorkest Ciconia Consort neemt je op zaterdag 26 november mee op een winterse tocht door Denemarken, Noorwegen en Finland. Geniet van Griegs Holberg Suite en de hartverwarmende Romance van Jean Sibelius. Sopraan Karin Strobos laat met liederen van Rautavaara en Grieg het Finse Noorderlicht in de Edesche Concertzaal stralen. Ze zingt onder meer Griegs klassieker ‘Solvejgs Lied’ uit de beroemde Peer Gynt Suite. Neem alvast een voorschot op de sfeervolle dagen rond kerst.”

MEEZINGEN Het Monteverdi Kamerkoor is op zaterdag 17 december helemaal in kerststemming met ‘A Christmas Carol’. Met de mooiste Christmas Carols en sfeervolle vertellingen naar het Engeland van Charles Dickens. Van Ree: ,,Wat is er mooier dan genieten van schitterende koormuziek en daarbij ook zelf een paar coupletten van bekende kerstliederen mee te zingen. Tijdens dit concert gebeurt het allemaal. Kerst 2022 begint in de Edesche Concertzaal!”

PASSIE VAN BACHS EVENKNIE ,,Als Bachs Matthäus-Passion op plaats nummer één staat van meest geliefde passies en zijn Johannes-Passion op nummer twee, welke passie zou dan op nummer drie staan? Misschien wel Reinhard Keisers Brockes-Passion. Het bijzondere aan zijn passie is dat de passietekst minder strikt vasthoudt aan die van de evangelisten. Dat geeft Keiser de gelegenheid om nog meer in te zetten om de dramatiek van het lijdensverhaal. Zo is er een aangrijpende aria van Judas, waarin hij zijn wroeging over het verraad van Jezus bezingt. Of neem het ontroerende duet van Maria met Jezus, terwijl haar zoon al aan het kruis hangt. Met Keisers Brockes-Passion zet het Apollo Ensemble op zaterdag 25 maart de passietraditie in de Edesche Concertzaal voort en beleef je het lijdensverhaal op een intense manier.”

KAARTEN Bestel kaarten via tickets.edescheconcertzaal.nl of bij de verkooppunten in Ede: Boekhandel Frits Hardeman, Boekhandel Boek en Buro Ede, de Edesche Concertzaal of voorafgaand aan het concert. 

Verkooppunt in Bennekom: Bruna. Verkooppunt in Veenendaal: De Rank. Verkooppunt in Wageningen: Theater Junushoff. Kinderen tot 18 jaar gratis entree. Alle concerten beginnen om 20.00 uur.

advertentie
advertentie