Afbeelding
Koor 'De Regenboog'

Interkerkelijk koor De Regenboog houdt kerstconcert in Lunteren

3 december 2022 om 07:00 Muziek

LUNTEREN Interkerkelijk koor De Regenboog houdt zaterdag 17 december een kerstconcert in de Oude Kerk in Lunteren. Het koor bestaat uit mensen van verschillende kerken en wil met het optreden mensen samenbrengen door middel van een avond vol muziek.

Dirigent Jeanette van ‘t Veld zal voor de eerste keer dit koor leiden, maar zij is geen onbekende in de wereld van kerkmuziek. Van ‘t Veld is al jaren werkzaam als kerkmusicus, cantor en dirigent. Er wordt zaterdagavond niet alleen door ‘De Regenboog’ gezongen, want er zijn verschillende muzikale gasten uitgenodigd in de kerk. Zo levert mannenensemble ‘Yaron’, onder leiding van dirigent oud-dirigent van ‘De Regenboog’ Ineke Bos-Strootman, ook een muzikale bijdrage. De pianobegeleiding voor beide koren verzorgt Erik Onnink, bekend als begeleider van zangers, koren en tevens solist en pianodocent.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Mannenensemble Yaron

Daarnaast kan het publiek het orgelspel van Edwin Vooijs verwachten en genieten van de muzikale violiste Helena Sokolova. Zij is geboren in Moldavië en opgeleid aan het conservatorium van de Oekraïense plaats Odessa.

Jan Bos, voorzitter van ‘De Regenboog’ kijkt erg uit naar het kerstconcert: ,,Het is fijn om samen te zingen, zeker in de tijd waarin de verwachting van de komst van Jezus Christus centraal staat. Samen zingen geeft een gevoel van verbondenheid en kracht.”

Het kerstconcert is zaterdag 17 december om 19.30 uur in de Oude Kerk in Lunteren. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie