Burenaanbod zonnepanelen
Burenaanbod zonnepanelen Kenhem Community

Buren regelen samen zonnepanelen in Edese wijk Kernhem

3 oktober 2019 om 19:29 Natuur en milieu Deel je nieuws

In de wijk Kernhem hebben bewoners voor de tweede keer de handen ineen geslagen om samen een goed aanbod voor zonnepanelen te regelen. Bewoners in Kernhem die interesse hebben om binnenkort zonnepanelen aan te schaffen, zijn op 16 oktober om 19.30 uur van harte welkom in het Kernhuis, Parkrand 60 in Ede.

Een aantal buren zijn samen met Kenhem Community en Buurkracht aan de slag gegaan met een burenaanbod voor zonnepanelen en vertellen hier graag meer over. Door dit samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

Energiebesparing is een onderwerp dat steeds meer leeft. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld en wil voor alle buren aan de slag met een mooi aanbod voor zonnepanelen. Zij hebben hiervoor verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken, samen met een onafhankelijk energieadviseur. De bewoners hebben gekeken naar kwaliteit, prijs en service en gekozen voor het aanbod van Alles op Groen. De bewoners hebben gebruikt gemaakt van de methode van Buurkracht en zijn ondersteund door de Wijkcommunity Kenhem.

Kenhem Community
Kenhem Community is een wijkcommunity in de wijk Kernhem met vijf wijkprogramma’s: jeugd (Youth), zorg (Care), zingeving (Searchit), duurzaamheid (Greenit) en deeleconomie (Sharit). Pieter Barten van Kenhem Community “Duurzaamheid in de wijk Kernhem vinden we heel belangrijk, wij willen toewerken naar een energieneutrale wijk. We hebben al een electrische deelauto in Kernhem en zijn bezig met biodiversiteit. Na het succes van de eerste ronde collectieve inkoop zonnepanelen willen we nu nog meer mensen interesseren voor duurzame energie”

Alles op Groen
Alles op Groen is een bedrijf uit Ede en heeft inmiddels zo’n 1.250 woningen voorzien van zonnepanelen en ongeveer 30 van een hybride warmtepomp. Wilco van der Kaaij van Alles op Groen: “Alles op Groen wil impact hebben op duurzaamheid in Nederland, dit project past helemaal bij onze missie, mooi dat bewoners zelf initiatief nemen om te verduurzamen en daar dragen we graag aan bij.”

Buurkracht is samen energie besparen
Buurkracht is gratis, onafhankelijk en niet-commercieel. Het maatschappelijk initiatief wordt gesteund door gemeenten en provincies.

Aanmelden
Bewoners die willen komen en interesse hebben in zonnepanelen kunnen zich aanmelden via email greenit@kenhem.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie