Afbeelding
Gemeente Ede

Nieuw netwerk van ruiter- en menroutes rond Ede geopend

Natuur en milieu

EDE De Veluwe is een nieuw routenetwerk rijker: rond Ede, Wageningen en Renkum loopt een netwerk van ruim 200 kilometer aan ruiter- en menroutes. De wethouders Peter de Pater (Ede), Leonie Rolink (Renkum) en Peter de Haan (Wageningen) plaatsen woensdag in de stromende regen een herinneringsteken om de opening van het netwerk te markeren.

In de afgelopen tijd werkten de gemeenten samen met vrijwilligers aan het ruiter- en menknooppuntennetwerk. De routes zijn aangegeven met borden en wegwijzers in Veluwe stijl en er zijn diverse aanbind- en logeeradressen waar ruiters met hun paarden welkom zijn. Ruiters en menners kunnen zelf hun route samenstellen via een knooppunten systeem. Op de website www.bezoek-ede.nl staat een routeplanner.

Wethouder De Pater van de gemeente Ede: ,,Dit netwerk is een mooie aanvulling op de andere routes, waarmee ook ruiters en menners kunnen genieten van onze prachtige natuur. Onze grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers, terreineigenaren en betrokkenen, die door de prettige samenwerking dit nieuwe netwerk mogelijk hebben gemaakt.”

De gemeenten blijven met elkaar en met de ondernemers samenwerken aan kwalitatief goede routes.

advertentie
advertentie