Afbeelding
pixabay

‘Mooi idee, maar geen middelen voor een Geboortebos’

7 juni 2021 om 16:32 Natuur en milieu

EDE De gemeenteraad nam op 14 november 2019 een motie aan met de opdracht aan het college van burgemeester en wethouders om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om in de gemeente Ede een Geboortebos op te richten met daarbij in beeld gebracht de te verwachten kosten.

De gedachte achter de motie voor een Geboortebos is mooi, vindt Ede. ,,Alleen aan de technische uitvoering van de motie zitten aanmerkelijk meer kanttekeningen dan je in eerste instantie zou denken. Er dient onder de inwoners van de gemeente Ede gepeild te worden of er behoefte is aan een Geboortebos, en ook of inwoners met een eigen bijdrage bereid zijn bij te dragen in de kosten. Op dit moment is er geen budget en personele capaciteit beschikbaar voor het opzetten van een Geboortebos.”

De grond is volgens Ede schaars, daar komt bij dat er nu geen perceel beschikbaar is dat de gemeente kan inzetten voor het mogelijk maken van het Geboortebos. Ede heeft in het verleden een Geboortebos gehad, maar dit initiatief was geen succes, omdat er onvoldoende structurele financiële middelen beschikbaar waren om het in stand te houden. Het ontbreekt tegenwoordig aan middelen om een Geboortebos op te zetten en uit te voeren. Daarom is Ede niet van plan om de motie uit te werken in een concreet plan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie