Afbeelding
Oud-Bennekom

Historische akkers op Bennekomse Hullenberg behouden

18 september 2021 om 09:03 Natuur en milieu

BENNEKOM De Oud-Bennekom-projectgroep ‘Erf Weduwe Pannekoek’, die de open plekken in het Bennekomse bos in oude glorie wil herstellen, heeft van Staatsbosbeheer gehoord dat de akkers op de Hullenberg niet vol geplant zullen worden met bomen, maar behouden blijven.

,,Na een zeer succesvolle petitie, gelanceerd in november 2020, die in korte tijd ondertekend werd door ruim 1020 mensen, heeft een cultuurhistorische medewerkster van Staatsbosbeheer de akkers bezocht”, schrijft de vereniging in een persbericht. ,,Na het bij elkaar brengen en doorsturen van aanvullende informatie, heeft zij aangegeven dat de akkers inderdaad van cultuurhistorisch belang zijn. Staatsbosbeheer is nu van mening dat er niet over moet worden gaan tot het inplanten van deze akkers en deze blijven zoals ze zijn.”

De Historische Vereniging Oud-Bennekom is tevreden met de uitkomst. ,,Het geeft de projectgroep nieuwe inspiratie om met haar werk door te gaan. Dat betekent dat we rogge kunnen blijven verbouwen op de akkers, bovendien zal de bestrijding van de Japanse Duizendknoop met vernieuwde energie doorgaan.”

Geïnteresseerden die mee willen helpen, kunnen contact opnemen met Oud-Bennekom (info@oudbennekom.nl) of op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur naar de achterste akker komen. 

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie