Archiefbeeld ter illustratie
Archiefbeeld ter illustratie Provincie Gelderland

Faunabescherming verhoogt tipgeld voor doden wolf

Natuur en milieu

EDE/RENKUM (ANP) Milieuactiegroep De Faunabescherming heeft het tipgeld voor de gouden tip over het doodschieten van een wolf verhoogd van 5000 naar 16.000 euro. Sinds De Faunabescherming het tipgeld van 5000 euro vrijdag aankondigde, zijn de giften binnengestroomd, zegt de organisatie. Daarom kan volgens hen nu het hoogste tipgeld ooit voor het oplossen van een jachtmisdrijf worden uitgeloofd.

De Faunabescherming vindt het naar eigen zeggen erg belangrijk dat de schutter die de wolf doodde wordt opgespoord. Anders zou het zomaar kunnen dat deze daad meer schietpartijen op wolven uitlokt. De organisatie maakt zich zorgen over de “demonisering” van de wolf. “ De Jagersvereniging, LTO Nederland en de directeur van De Hoge Veluwe pleiten voor het bejaagbaar maken van de wolf, hoewel de wolf nauwelijks problemen veroorzaakt”, stelt De Faunabescherming.

De mannelijke wolf werd begin oktober dood gevonden in een wegberm bij Stroe. Het is nog onduidelijk of de wolf daar ook doodgeschoten is. Mogelijk is het dode dier er later neergelegd. De wolf leefde in een territorium op de Zuidwest-Veluwe met een vrouwtje, dat in het voorjaar doodgereden werd.

advertentie
advertentie