Luchtkwaliteit voldoet niet aan normen WHO

5 aug, 09:00 Natuur en milieu Warmtebedrijf Ede
Afbeelding

EDE Met het Schone Lucht Akkoord (SLA) richt de gemeente zich op het verbeteren van de luchtkwaliteit ,,waarbij één van de doelen is om in 2030 de advieswaarden voor luchtkwaliteit (2005) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te bereiken.” Aldus wethouder Arnold Versteeg, die eraan toevoegt dat op dit moment het RIVM een gedetailleerd onderzoek uitvoert of de vorig jaar aangescherpte advieswaarden van de WHO in 2030 kunnen worden bereikt.

Het SLA wordt vooralsnog niet aangepast. ,,De maatregelen bij de biomassacentrales om de luchtkwaliteit te verbeteren dragen bij aan de doelen van het SLA, maar om op termijn de advieswaarden van de WHO te bereiken zijn ook maatregelen noodzakelijk bij de andere bronnen. De luchtkwaliteit in een gebied wordt namelijk bepaald door verschillende b..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Bananenplant aardt in Ede: ‘In Suriname groeien ze in ieders achtertuin’
PREMIUM
Afbeelding
Atletiek Allemaal winnaars bij eerste marathon van Ede
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Wout Jan van de Kleut bezorgt opa Wim een mooie middag
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo deelt in Harskamp gelijk behoorlijke tik uit
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Lunteranen volgen Max Verstappen in gepimpte touringcar: ‘We hebben heel veel bekijks, echt gigantisch’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd heeft met Mohammed Fares nieuwe trainer binnen

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.