Afbeelding
Gemeente Ede

Alleen nog na reservering afval brengen bij afvalbrengstation Ede

Natuur en milieu

EDE Het afvalbrengstation in Ede gaat vanaf donderdag 1 september werken met een reserveringssysteem. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Ede alleen met een reservering bij het afvalbrengstation terecht. Zo behoren de wachttijden en wachtrijen tot het verleden en wordt overlast voor omliggende bedrijven beperkt, verwachten de gemeente Ede en afvalverwerker ACV.

Inwoners kunnen al een reservering maken voor september. Dit kan via de ACV-app en via www.acv-groep.nl/afvalbrengstation. Op de online kalender ziet men welke tijdstippen beschikbaar zijn. Inwoners kunnen het tijdstip van afval brengen afstemmen op hun agenda.

Tot 31 augustus kunnen inwoners het afvalbrengstation nog bezoeken zonder afspraak.

KENTEKEN Bezoekers met een reservering nemen bij hun bezoek hun afvalpas en reserveringsbevestiging mee. Omdat het systeem op kenteken werkt, is het ook belangrijk dat men komt in de auto met het kenteken uit de reservering. Door het reserveringssysteem wordt de capaciteit van het afvalbrengstation optimaal beschikbaar voor inwoners.

Wethouder Arnold Versteeg: ,,De ervaring bij andere gemeenten laat zien dat het reserveren goed werkt en dat het wordt gewaardeerd dat bezoekers snel aan de beurt komen en niet lang hoeven te wachten.”

Ga voor meer informatie of het maken van een reservering naar www.acv-groep.nl/afvalbrengstation 

advertentie
advertentie