Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen

17 aug, 18:30 Natuur en milieu Pixabay
Afbeelding

EDE Netbeheerder Tennet gaat zogeheten varkenskrullen plaatsen op de hoogspanningslijnen in het Binnenveld. Knobbelzwanen vliegen in het Binnenveld tegen deze lijnen en worden gedood of gewond. Andere grote vogels zoals blauwe reigers worden ook met regelmaat slachtoffer. December 2020 berichtte de vereniging Mooi Binnenveld over de vogelsterfte en daarna kwamen er tientallen meldingen van dode en gewonde zwanen van de Vogelbescherming en Dierenambulance Nederrijn.

De draadslachtoffers kunnen bij het aanvliegen de positie van de draden niet goed bepalen. Het zijn met name de boven de stroomdraden liggende bliksemdraden waar de grotere moeilijk wendbare vogels moeite mee hebben. In de nachtelijke uren en bij mist, hagel, onweersbuien en harde regenbuien en storm komen meer vogels om bij hoogspanningslijnen...

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.