Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen

17 augustus 2022 om 18:30 Natuur en milieu Pixabay
Afbeelding

EDE Netbeheerder Tennet gaat zogeheten varkenskrullen plaatsen op de hoogspanningslijnen in het Binnenveld. Knobbelzwanen vliegen in het Binnenveld tegen deze lijnen en worden gedood of gewond. Andere grote vogels zoals blauwe reigers worden ook met regelmaat slachtoffer. December 2020 berichtte de vereniging Mooi Binnenveld over de vogelsterfte en daarna kwamen er tientallen meldingen van dode en gewonde zwanen van de Vogelbescherming en Dierenambulance Nederrijn.

De draadslachtoffers kunnen bij het aanvliegen de positie van de draden niet goed bepalen. Het zijn met name de boven de stroomdraden liggende bliksemdraden waar de grotere moeilijk wendbare vogels moeite mee hebben. In de nachtelijke uren en bij mist, hagel, onweersbuien en harde regenbuien en storm komen meer vogels om bij hoogspanningslijnen...

PREMIUM
Afbeelding
Politiek Steeds meer graafschade door aanleg glasvezel
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Gemeente Ede gaat uit van vertrouwen bij controle op bijstandsfraude
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu ‘Hopelijk is dít het gouden ei in de strijd tegen vogelgriep’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal FC Jeugd geeft het in slotfase weer weg
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Tot 12.500 auto’s dagelijks op ‘nieuwe’ Parklaan
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Iris uit Lunteren is advocaat op de Zuidas: ‘Rust platteland is niets voor mij’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.