Windparken in en rond de Veluwe beperkt mogelijk

10 sep, 15:16 Natuur en milieu Tips van de redactie Veenendaal Waait Mee
Afbeelding

EDE De gemeente Ede maakte afgelopen week bekend dat de procedure om zoekgebieden voor windturbines vast te stellen meer tijd vergt en voor minimaal een half jaar wordt stilgelegd. Er is verwezen naar ontwikkelingen in wet- en regelgeving vanuit het Rijk en de provincie. Uitgangspunt van de strategie van de provincie Gelderland is dat windparken in en rond de Veluwe slechts beperkt mogelijk zijn. 

,,Niet alles kan op en rondom de Veluwe.” Op de Veluwe en op een afstand van één kilometer van dit natuurgebied zijn geen windturbines mogelijk. Dat kan mogelijk wel in de zone van één tot acht kilometer rondom de Veluwe. In de regionale energiestrategie (RES) is afgesproken dat de provincie de regie hiervoor op zich neemt. ,,De Veluwe is het gr..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Herfstbos met verrassingen bij Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Overig Nog dit jaar uitspraak Raad van State over ‘ENKA smeerpijp’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Fotograaf ziet wolf in De Hoge Veluwe: ‘Hij lijkt minder schuw’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Scholier Jonas (16) uit Ede gaat op (zeil)avontuur: ‘Wie wil nou niet op wereldreis?’
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Harskamp laat in ‘dorpenderby’ SDS ’55 struikelen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Bennekom machteloos tegen Scherpenzeel

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.